Recent Comments

Ziya Altunyaldız:“Konya’yı denizle buluşturacağız”


AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, lojistik merkezinin tamamlanması ile birlikte Konya'nın denizle buluşacağını belirterek, ASELSAN'ı da 17 Aralık 2020 tarihinde açmayı planladıklarını söyledi
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Yeni Meram'a  özel değerlendirmelerde bulundu. Gündeme ve Yatırımlara dair sorularımızı yanıtlayan Vekil Altunyaldız, yapımı devam etmekte olan Lojistik Merkezi'nin tamamlanması ile birlikte Konya'nın deniz ile buluşacağını ifade ederek, "Biz dedik ki; Konya'yı deniz ile buluşturacağız. Dünya ticaretinin yüzde 90'ı deniz yolları ile taşınır. Eğer limana ulaşımınız yok ise küresel lojistikte dezavantajlısınız demektir. Yeni Tren garı ile birlikte de entegre olacak. Yeni Tren Garı ve Lojistik Merkezi ile ilgili tüm sorunlar aşılmış durumda. İnşallah her ikisinin de açılışını bu sene içerisinde yapmayı planlıyoruz. Savunma üretimlerinde de Konya ilk 5 il içerisinde yer alıyor. Karma endüstri bölgesi de oluşturduk. Bu bölge savunma sanayi alanında teknoloji yoğunluklu ve yatırımların çekici merkezi olacak. Burada da Konya'nın çekici gücü ASELSAN Savunma Sanayi olacak. Hedefimiz 17 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile ASELSAN'ı açmak" dedi.

"HER İKİ PROJENİNİN AÇILIŞINI DA BU YIL YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Yeni tren Garı ile Lojistik merkezi ile ilgili tüm sorunların aşılmış durumda olduğunu belirten Vekil Altunyaldız, sözlerine şu şekilde devam etti; "Biz dedik ki; Konya'yı deniz ile buluşturacağız. Dünya ticaretinin yüzde 90'ı deniz yolları ile taşınır. Eğer limana ulaşımınız yok ise küresel lojistikte dezavantajlısınız demektir. Eğer üretim ve sanayiniz varsa ve bunları ilerletmek istiyorsanız şehri bir şekilde limanlar ile buluşturmak zorundasınız. Bizim amacımız Konya'yı denizle buluşturmak. Bu yüzdende Cumhurbaşkanımızın Konya'ya verdiği önem ile birlikte Konya hızlı trene kavuştu. Şimdi buradan hareket ile hızlı treni Mersin'e ulaştırmak. Şuan yapımı devam eden Lojistik merkezimizi kara hava ve demir yolu ile entegre olarak kurguladık. Yeni Tren garı ile birlikte de entegre olacak. Yeni Tren Garı ve Lojistik Merkezi ile ilgili tüm sorunlar aşılmış durumda. İnşallah her ikisinin de açılışını bu sene içerisinde yapmayı planlıyoruz. Konya'mız inşallah her iki projeye de en kısa zaman da kavuşacak."

"METRO'NUN FİİLİ ÇALIŞMASI BUGÜNLERDE BAŞLAYACAK"

Metro Projesi'nin son durumu ve Banliyo Hattı projesinin son durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vekil Altunyaldız, "Banliyo hattı Konyalı hemşerilerimizi ana noktalara ulaştıracak. Hem demiryolu ağları ile entegre olacak hem de Gar, sanayi ve otogarın entegre olduğu bir proje. Şehrimizin ulaşım meselesine uzun yıllar çözecek. 2 yıl içerisinde bitirilmesi öngörülen bir çalışmaydı. İnşallah daha kısa süre içerisinde biter. Metro projesinin ihalesi yapıldı, finansmanı temin edildi. Yüklenici firma şantiyesini kurdu. Fiili çalışmanın bugünlerde başlamış olması lazım " diye konuştu.


"17 ARALIK 2020 TARİHİNDE ASELSAN'I AÇMAYI HEDEFLİYORUZ"

Hedeflerinin ASELSAN'ı 17 Aralık 2020 tarihinde açmak olduğunu vurgulayan Altunyaldız, projenin Konya'nın çekici gücü olacağına da dikkat çekerek sözlerine şu şekilde devam etti; "ASELSAN fabrikası en gözde projemiz. Cumhurbaşkanımızın almış olduğu karar ile ASELSAN Konya'ya kuruluyor. Türk Savunma Sanayi AK Parti'nin iktidarlığı döneminde yüzde 20'lik kendine yeterlilik oranından yüzde 70'lik kendine yeterlilik oranına erişti. Buna baktığımız zaman Konya Savunma Sanayi ağına girmiş bulunmakta. Savunma üretimlerinde Konya ilk 5 il içerisinde yer alıyor. Karma endüstri bölgesi de oluşturduk. Bu bölge savunma sanayi alanında teknoloji yoğunluklu ve yatırımların çekici merkezi olacak. Burada da Konya'nın çekici gücü ASELSAN Savunma Sanayi olacak. Hedefimiz 17 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile ASELSAN'ı açmak."

"ÜRETİMİNİZİN EN AZ YÜZDE 50'SİNİ İHRAÇ ETMELİSİNİZ"

Üretimin en az yüzde 50'sinin ihraç edilmesi gerektiğinin altını çizen Vekil Altunyaldız, "Ürettiğimiz hacmi büyütmemiz lazım. Bununda iki unsuru vardır; Birincisi ihracat gelirlerini artırmak, ikincisi ise hizmet unsurlarını artırmak. Türkiye'nin gelir hacmini büyütecek olan dışarıdan gelen kaynaklardır. Ne üretiyorsak mutlaka önce ihraç etmeliyiz. Üretiminizin en az yüzde 50'sini ihraç etmelisiniz. Üretim ve ihracatta bu zamana kadar önemli işler başardık. Pandemi döneminde tüm dünya ile birlikte pazarlarımız daraldı. Konya pandemi döneminde diğer illere göre daha iyi performans gösterdi. Konya'mızın Haziran ayında olan ihracatı yüzde 55 oranlarında artış gösterdi. Ben tüm üreticilerimizi ve ihracatçılarımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Meram - Hüseyin MENEKŞE
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.