Recent Comments

Bozkır İlçe Bazlı Teşvik Sisteminde Yer Almaya Başladı

21 Ağustos 2020 tarihli 2846 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan karara göre Bozkır, ilçe bazlı yatırım teşvik sisteminden yararlanmaya başladı. Yatırım Teşvik Uygulamasında 2. Bölgede yer alan Konya'nın, ilçe bazlı yatırım teşvik uygulamalarında yer alan diğer ilçeleri ise Kulu, Sarayönü, Hadim, Taşkent, Hüyük. Kadınhanı, Doğanhisar, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Derebucak, Altınekin, Çeltik, Yunak, Derbent, Halkapınar, Emirgazi ve Ahırlı ilçeleri oldu.

Kararın yayınlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, kararın ilçemize hayırlı olmasını diledi. Yayınlanan karar neticesinde yatırımcıların Bozkır'a yatırım yapmasının önünün açıldığını ifade eden Başkan Saygı, "ilçemizin istihdam sorununu çözecek, kalkınmasını hızlandıracak olan kararın resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi, ilçe sakinlerimiz tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. İlçe bazlı yatırım teşvik uygulamasıyla birlikte ilçemiz yatırım teşviklerinden yararlanacak ve özellikle yıllardır ilçemizin kanayan yarası haline gelen istihdam sorununa çözüm getirilmiştir. Yayınlanan kararın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza, Ak Partimizin tüm kadrolarına, Ak Parti İl Başkanımız Hasan Angı'ya, başta Milletvekilimiz Ziya Altunyaldız olmak üzere tüm milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a ilçe sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.
Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte yatırımcılara da çağrıda bulunan Başkan Saygı, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, "belediye olarak ilçemize yatırım yapmak isteyen işadamlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirdiğimiz kamulaştırma programıyla, belirli bir süre faaliyet göstermeleri karşılığında işadamlarımıza hem arsa desteği vereceğiz, hem de alt yapıdan üst yapıya kadar tüm sorunlarını belediye olarak karşılayacağız. Bugüne kadar birçok yatırımcımız, ilçemize yatırım yapmak için başvuruda bulundu ve görüşmelerimiz devam ediyor. Bu vesileyle tüm yatırımcı işadamlarımızı Bozkır'a yatırım yapmaya davet ediyorum. Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek birlikte Bozkır'ın istihdam sorununu çözüme kavuşturalım" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.