Recent Comments

Bozkır Barajı’nda su seviyesi yükselmeye devam ediyor.


i361 milyon m³ su depolama kapasitesine sahip olan Bozkır Barajı'nın derivasyon tüneli girişi kapatılarak su tutulmaya başlandığı günden beri su seviyesi günden güne yükselmeye devam ediyor. 

Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında farklı havzalardan Konya Kapalı Havzasına su aktarılması ve bu süreçte enerji, sulama ve içme suyu olarak fayda sağlanması amacıyla geliştirilen projeler birer birer hayata geçiyor. Bunlardan biri de Bozkır Barajı. Temelden 116 metre yüksekliğe ve 361 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olan Bozkır Barajı'nın derivasyon tüneli girişi 27 Ağustos tarihinde kapatıldı ve baraj su tutmaya o günden beridir devam ediyor.

Sitemiz için çekimlerini gerçekleştiren Mustafa Karapınar'ın çekimleri ile Bozkır Barajının güncel halini görebilirsiniz. 

 

Bozkır Barajının detaylarını anlatmak gerekirse;

Konya-Çumra 3. Merhale Projesi kapsamında inşa edilen Bozkır Barajı'nda depolanan sular önce Bağbaşı Barajı'na aktarılacak sonra da Mavi Tünel vasıtasıyla Konya'ya ulaşacak. Bozkır Barajı ayrıca, baraj eteğine inşa edilecek olan hidroelektrik santrali ile yılda 35 milyon kWh enerji üretecek.

Bozkır Barajı'nın devreye girmesiyle KOP'ta bir aşama daha geçildi. 2015 yılında, kilit tesislerimiz Bağbaşı Barajı ve Mavi Tünel'i tamamlayarak Yukarı Göksu Havzası'nın Akdeniz'e dökülen sularını Konya'ya ulaştırıldı. Şimdi Bozkır Barajı'nın sularını Konya'ya ulaştırılacak. Sonra sıra Afşar Barajı'na gelecek. 18 km'lik Hadimi Tüneli'ni tamamladığımızda Afşar Barajı'nın suları da yine Bağbaşı Barajı'na ve oradan da Konya'ya ulaşacak.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.