Recent Comments

İstanbul’da işini bırakıp köyüne dönen çoban Youtuber oldu

İstanbul’da işini bırakıp köyüne dönen çoban Youtuber oldu

İstanbul’da yıllarca çalıştıktan sonra dağ köyüne dönüp çobanlık yapmaya başlayan Hasan Ay isimli genç, köy hayatının doğallığını yansıttığı videoları ile Youtuber oldu. Youtube’da 130 binden fazla takipçisi olan çoban çektiği köy videolarıyla büyük beğeni topluyor.

Her eline kamerayı alanın Youtuber olma hayali kurduğu günümüzde ilginç bir Youtuber hayatını sizlerle paylaşacağız.

İsmi Hasan Ay, 10 yıla yakın İstanbul’da tekstil sektöründe çalıştıktan sonra köyüne döndü. Çocukken de yaptığı baba mesleği olan çobanlığı tekrar yapmaya başladı. Köy hayatının tüm doğallığını videoya çekmeye başlayan Hasan Ay, kısa sürede Youtube’da adeta fenomen oldu.

KEÇİ OTLATIP VİDEO ÇEKİYOR

İstanbul’daki 10 yıllık serüveninin ardından Konya’nın Bozkır İlçesi’ne bağlı bir dağ köyü olan Karacahisar’a geri dönen Hasan burada ailesinin keçilerine çobanlık yapmaya başladı. Yaşamın zor olduğu dağların arasında kalan Karacahisar köyünde hem ailesine destek olan hem de geçimini çobanlık yaparak, köy işleriyle uğraşarak sağlayan Hasan, köy hayatını videoya çekmeye başladı.

Çektiği videoları kendisinin açtığı ‘Anadolu’da Zaman’ isimli Youtube kanalında yayınlamaya başlayan Hasan Ay, kısa sürede takipçi sayısını artırdı. Köy yaşantısını en ayrıntısına kadar anlatan daha doğrusu kendi hayatının kesitlerini sunan Hasan Ay, Youtube’da 132 bin takipçiye ulaştı.

BİNLERCE TAKİPÇİSİ VAR

Hem Youtube hem de diğer sosyal medya kanallarını da kullanan Hasan’ın Instagram’daki ‘ben_hasanay’ hesabını ise 17 bin kişi takip ediyor.

Çektiği videolarda güttüğü keçileri, kara çaydanlıkta içtiği çayı, yufkaya sıkıp yediği peyniri, soğanı takipçileriyle paylayan Hasan’ın bu kadar çok sevilmesinin en büyük nedeni ise doğallığı.

Çektiği videoları hiçbir ekleme çıkarma yapmadan olduğu gibi paylaşan, yapmacık en ufak hareketi dahi olmayan Hasan, Youtube’da emin adımlarla ilerliyor.

Köy hayatını, ailesiyle yaşantısını, köy yerinde yapılan işleri, hayvan bakımını, temizliğini videolara çeken Hasan aynı zamanda tam bir doğa adamı. Güttüğü keçilerle konuşan, çoban köpekleriyle adeta dost olan Hasan, İstanbul’da çalışırken yaşadığı stresi şimdi köyünün dağlarında atıyor.  

TAKİPÇİLERİNE KÖY HAYATINI YAŞATIYOR

Takipçileriyle bir arkadaş gibi konuşan Hasan, takipçilerinden gelen köy hayatıyla ilgili sorulara da cevap veriyor.

Video çekimlerinde kendisini günden güne geliştiren Hasan Ay, drone da kullanmaya başladı. Bozkır’ın dağ köyü olan Karacahisar aynı zamanda Çarşamba Çayı’nın çıktığı yer olan ve Aygır olarak adlandırılan doğa güzelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Hasan dağ tepe gezip hem çobanlık yapıyor hem de köyünün doğal güzelliklerini takipçileriyle paylaşıyor.

Hasan Ay, Youtuber olmanın yanında yöresinin tanıtımını yapan bir kültür elçisi olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor.

Haberciniz.biz

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.