Recent Comments

Geleceğin evlerini üreten Bozkırlı Camphouse


Yalnız ve özgür tatil yapmak isteyenler için karavan tatili son dönemlerde revaçta olurken, CampHouse yaptığı farklı model ve tasarımlar ile hem tatilcilerin hem de otelcilerin tercih ettiği bir firma olmaya başladı.

Yalnız ve özgür tatil yapmak isteyenler için karavan tatili son dönemlerde revaçta olurken, CampHouse yaptığı farklı model ve tasarımlar ile hem tatilcilerin hem de otelcilerin tercih ettiği bir firma olmaya başladı. Ürettikleri karavanların 12 metre uzunluğa kadar çıkabildiğini aktaran firma sahibi Yiğit Öğütcüoğlu, “Araçlarımız O2 belgeli ve 3 bin 500 kiloya kadar taşıma kapasiteli” dedi.

Sizleri tanıyabilir miyiz? CampHouse fikri nasıl gelişti?

- Adım Yiğit Öğütcüoğlu. Aslen Bozkır’lıyız, doğma büyüme Alanya’lıyım. Lisansımı Amerika’da yaptım. Hem Almanya’da hem de Türkiye’de turizm işiyle uğraştığımız için CampHouse’un ana fikri turizmden çıktı. Mevcut otellerin oda sayılarını arttırma amacıyla başlayıp daha butik oteller oluşturmaya kadar fikrimizi ürettik ve başladık.


- CampHouse’lar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bünyesinde birçok çeşit Tiny House olacak. Hazır projelerimizde olacak ama bunun yanında isteğe özel tasarlanabilir, çizilebilir olacak. Şimdi bizim yaptığımız CampHouse’lar O2 belgeli, ruhsatlı ve plakalı, 3 bin 500 kiloya kadar taşıma kapasiteli bir araç. Yani bir 4x4’ün çekebileceği şekilde tasarlanıyor ve ayarlanıyor. Karayollarından dolayı sabit genişliği 2.50 metre. Yüksekliğimizde maksimum asfalttan 4 metre ve uzunluğu da 12 metreye kadar çıkabilir. Bunlar maksimum ölçüler. Bunlar minimalize şekilde ayarlanabilir. Genelde uzunluk olarak 6, 7 ve 8 metre tercih ediliyor.

- CampHouse’ların iç tasarımı nasıl olacak?

L koltukla ayarladığımız ve karavanın girişinde olduğu oturma yaşam alanımız var. Mutfak var ve mutfağın içinde elektrikli veya gazlı ocak yapabiliriz. Banyosu ve tuvaleti var. Asma katında yatak odası var. Genelde 2 yatak odası isteyen oluyor. Yapacağımız bazı projelerde hem aşağı katta var hem de asma katta bir yatak odası var. Yani aslında onları istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.

- Elektrik ve su ihtiyacına nasıl karşılık veriyorsunuz?

CampHouse’larımızın altında su deposu var. Bizim standartta koyduğumuz genelde 100 litre oluyor ama bu 200-300 litre gibi ayarlanabilir. Elektrik olmayanlara, güneş paneli isteyenlere yine güneş paneli yapabiliyoruz. Üstüne güneş paneli koyabiliyoruz, kendi elektriğini kullanabileceği kadar kendi üretebiliyor. Dışarıdan elektrik desteğini de koyuyoruz. Eğer mevcut ev elektrikli bir yere konursa, güneş paneline gerekmeden direk fişe takıp komple karavana elektrik verebiliyoruz. Yine su bağlantıları da var. Fosseptiğe de boşaltılabiliyor, temiz suyu direk depodan içeriye verebiliyorsunuz.

- CampHouse olarak ilerleyen hedefleriniz neler?

İlk amaç üretim, üretimden sonra alt şase kısmını üretmeye geçmek. Alt şase kısmında detaylı ve belgeli, Avrupa standartlarına uygunluk O2 belgesi var. Bunları almak ve bunları aldıktan sonra da şaseyi kendi bünyemize alıp onu da kendimiz üretmek. Sonra kendimize Karadeniz’de, Ege’de, Marmara’da ve Akdeniz’de Tiny House Oteller oluşturmak. Çok fazla sayı olmadan 10-20 Tiny House arasında oteller oluşturmak. Bunların kendi alanlarını bahçelerini yapmak. Ayrıca Tiny House sattığımız müşterilerimize de gene belirli bölgelerde park alanı sağlamak. Yani sadece aldın gittin değil de çekeceği güzel manzaralı veya orman içinde sakin yerleri oluşturmak. Daha sonrasında zaten hedefimiz yurt dışına ihracat yapmak. 

Rasyonel - Yiğit Berkay ÇOPUR


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.