Recent Comments

Meteorolojiden Zirai Don, Kuvvetli Fırtına ve Kar yağışı uyarısı


Ülkemiz Soğuk ve Yağışlı Havanın Etkisine Girecek. Kar Yağışları ve Zirai Don Tehlikesine Dikkat!
Yapılan son değerlendirmelere göre; 28.03.2023 Salı günü Ülkemizin kuzeybatısından başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların; Bölge (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) genelinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.
Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bölgemizde yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor.

Rüzgarın; Salı günü güneyli ve Çarşamba günü kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk hava, yer yer etkili kar yağışları ile kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, zirai don, buzlanma, tipi ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı, meteorolojik rapor ve uyarılar dikkatle takip edilmelidir.


Zirai Don Tehlikesine Dikkat! 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte 29.03.2023 Çarşamba gününden itibaren Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir.
Başlama-Bitiş Zamanı 29.03.2023 00:00 - 31.03.2023 09:00

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor! 

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın yarın (Salı) Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/saat), yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına ve tam fırtına (80-90 km/saat); Çarşamba günü ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 
Başlama-Bitiş Zamanı 28.03.2023 00.00-29.03.2023 23.00 
Oluşması Muhtemel Riskler Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Ulaşımda Aksamalar - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.