Recent Comments

Kaymakam Turan'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı


Bozkır Kaymakamı Tolga Turan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Turan mesajında "Tarihi kahramanlıklarla dolu bir millet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103'üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın haklı gururunu hep birlikte yaşamaktayız.

Vatan müdafaasının en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir. İstiklal mücadelemiz, ülkemizin o günlerde içinde bulunduğu her türlü zorluk, güçlük ve olumsuz şartlara rağmen, ilk meclisimizin ortaya koyduğu "Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir" şiarı sayesinde kazanılmıştır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde genç, yaşlı, kadın, erkek demeden her ferdi ile var olma mücadelesi vererek Kurtuluş Savaşı'nı başlatan aziz milletimiz 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla bağımsızlığından ve milli egemenliğinden asla taviz vermeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan 1920 tarihi, egemenlik ilkesinin millet hayatına girdiği, birlik ve beraberlik duygusuyla güçlenen milli iradenin doğrudan yönetime katıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş günü ve aynı zamanda tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen dünyada benzeri olmayan bir gündür.

Millet olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, nitelikli eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı medeni bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. İstikbalimizin yegane teminatı çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi benimsemeleri, geleneklerimize ve kültürümüze sahip çıkarak ileriye taşımaları, medeniyet değerlerimizle donanmaları ve gelişime açık bireyler olarak yetişmeleri bizim için çok kıymetlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin banisi ve TBMM'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımıza sevgilerimi sunuyorum" dedi. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.