Recent Comments

Angut olarak bilinen Angıt ailesi Bozkır'da görüntülendi.

Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Sorkun mahallesinde bir vatandaşın objektifine Angut kuşu olarak bilinen ama gerçek ismi Angıt olan kuş aile olarak objektiflere yakalandı.

Haber Video İzle !!!

Yaylada koyunlarını otlattığı sırada Angut ailesini gördüğünü belirten Hüseyin Güldağı, Anne ve Babalarıyla birlikte gezen bir düzüne angut yavrusu çok hoşuma gitti dedi.

Doğayı ve hayvanları çok sevdiğini belirten Güldağı "Bölgemiz Doğal güzellikleriyle gerçekten çok güzel bir memleket.

Bizlerde yaptığımız iş gereği devamlı olarak dağlarda bu doğal güzelliklerin içindeyiz. Angut kuşu ördek ailesinden bir kuş bölgemizde çok nadir görülür. Bu kuşu burada hemde sevimli yavrularıyla görmek mutlu etti" dedi.

Bozkır Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Ali Aladağ "Bölgemizde ve genel itibariyle halk tarafından Angut olarak bilenen gerçek ismi Angıt kuşu olan evcilleştirilebilen yabani bir dalıcı ördek türü olan yabani nir kuşdur.

Angıt kuşları ortalama olarak 58–70 cm boyunda olup, 110–135 cm vivarı kanat genişliğine sahip olabilirler.Bu kuş türü bahar ve yaz aylarında bölgemizde vakit geçirip çoğunlukla kışları geçirmek üzere güney Asya'ya göç ederler.

Yurdumuz genelinde de yaşayan bu ördek türü küçük göl ve derelerin çevresinde kayalık arazilere ve çoğu zamanda su kenarlarından uzak alanlara yuva yaparlar. Angıt kuşları 8-13 yumurta yaparlar ve Angıtların kuluçka süresi ortalama 28 gündür. Angıt kuşları solucanlar, bitkiler ve tohumlardan beslenirler. Türkiye'de bu kuşların avlanması kesinlikle yasaktır.

Dişi veya erkek olsun bütün 'Angut kuşları' son dere ürkek kuşlardır. Buna rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen kuşa elinizi uzatsanız dahi oradan kaçmaz. Hani, bazen deriz ya 'Angut gibi bakmasana' diye.Bu tabir bu kuşun eşinin ölüsü başında eylemsizce beklemesinden gelmektedir" dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.