Recent Comments

DAĞLI-OVALI AYRIMI HARİTALANMALIDIR


Şehrimiz Konya'da yapılan en tatlı atışmalardan birisi de hiç şüphesiz DAĞLI-OVALI atışmasıdır. Bu noktada biz Bozkırlılar ve  Hadimliler her zaman Dağlı olarak anıldık.

İl olma tartışmalarının başladığı şu günlerde Bozkır'ımızın il olması için bizlerde yerimizi almış bulunmaktayız.

Bir ilçenin il yapılması için; şehir merkezine olan uzaklığın, nüfus sayısından daha önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bozkır'ımız, Konya İl merkezine olan 120 km uzaklığı ile bu şartı yeterince sağlamakta. Ayrıca ilçemizin en doğusunda yer alan Hamzalar mahallesi ile en batısında yer alan Dipsiz Göl mevkisinin arası yaklaşık 90 km; en kuzeyinde yer alan Bağyurdu Mahallesi ile en güneyinde yer alan Dereiçi Mahalesinin arası yaklaşık 50 km, böyle bir coğrafyada Bozkır'ımız bir il merkezi için gerekli olan yüzölçümüne fazlasıyla sahip.

Kültürel ve coğrafi olarak yakınlığımız bulunan, Hadim, Taşkent, Ahırlı, Yalıhüyük, Güneysınır, Akören, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri ile birleşilmeli, Seydişehir'in; Karaören, Susuz, Çatmakaya ve Gökyüzü mahalleleri alınıp yeni bir ilçe kurulmalı, Çumra'nın; Tahtalı, Çukurkavak, Afşar, Alıssa, Apa, Apasaraycık, Çiçekköy, Dinek, Dineksaray ve Yenisu mahalleleri alınarak, Sarıoğlan ya da Apa merkezli yeni bir ilçe kurulmalı ve Bozkır'a bağlanmalıdır.

Bahsi geçen ilçeler ile Bozkır'ımız bir araya getirilip il olduğumuz zaman, toplam nüfusu yaklaşık 90 bin olan, Bayburt ve Tunceli standartlarını yakalamış bir il ortaya çıkacak.
İl olduktan sonra yapılması gereken iş basit kalkınma programları hazırlamak.

Gündoğmuş ve Akseki ilçelerimizin dağ yolları genişletilmeli ve asfaltlanmalıdır.

İl özel idaresi ile Valilik binası hizmete girecek, gelecek olan memurlarımız için devre mülk sistemi ile konutlar inşa edilmeli.

İş adamlarımızın desteği ile istihdam alanları açılmalıdır.

Bozkır'ımızın gururu Mustafa ÖZ hocamızın adının verileceği bir üniversite kampüsü inşa edilmeli, eğitim turizmi geliştirilmelidir.

Bozkır'ımızın il olması Konya ilinin coğrafi büyüklüğü en az şekilde etkileyecek ve Büyükşehir Belediyesi'nin üzerindeki yükleri azaltacaktır.

Orta torosların bu güzide ilçesinin il olması bir hayal değil, bilimsel veriler ışığında gerçekçi bir hedeftir. 

Haritamız Hazır, 
Bozkır Hazır.

İlker Yüksel
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.