Recent Comments

Başkan Öztürk, ​akaryakıt ve tarım bağkur primleri zamları hakkında açıklanmalarda bulundu.


Oda başkanımız Ali Öztürk son günlerde zamlanan akaryakıt ve tarım bağkur primleri hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. 

Başkan Öztürk " Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan düzenlemeler ile yapılan zamlardan çiftçiler muaf tutulmalıdır" dedi.

Öztürk :ÖTV kararının ardından benzin ve motorine gelen zam, tarımsal üretimde girdi maliyetlerini yükseltirken, bütün gıda fiyatlarına da zam olarak yansıyacak dedi.

Diğer taraftan akaryakıta gelen ÖTV zammının ürün fiyatlarını da artıracağına dikkat çeken Öztürk, şunları kaydetti: "Genel beklenti şöyleydi, gübre fiyatları yükselmeyecek hatta düşecekti, mazot düşmese bile yerinde sayacaktı, beklenti alt üst oldu, buğday, arpa, mercimek vb ürünler yükselmez beklentisi vardı bence bu beklenti de alt üst olacak ve kimsenin beklemediği yüksek fiyatları görecek.

Öztürk ; BAĞKUR primlerinin düşürülmesini talep etti ve yaptığı

Açıklama'da  Tarım BAĞ-KUR primlerinin düşürülmesini talep etti.

"Pozitif ayrımcılığı hak eden kadın çiftçilerimizin sisteme katılımı desteklenmeli, gençlerimizi ve kadın çiftçilerimizi tarımda tutmak için teşvik edici önlemler alınmalı. Kadınların sigortalı olmadan önce gerçekleşen doğumları nedeniyle hizmet borçlanması yapabilmeleri de sağlanmalıdır.

 Devletimiz çiftçilerimizin sosyal güvenlik hakkını devlet eliyle verebilecek güçtedir. Devletimiz ülkemizi besleyen çiftçilerimizi sosyal güvenlikten yoksun bırakmamalıdır." dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.