Recent Comments

​Kaymakam Turan, Bal ve Arı sütü üreticilerini ziyaret etti.

Konya ili Bozkır ilçesinde Bozkır Kaymakamı Tolga Turan ilçede hem bal üretimi yapan hemde Arı sütü üretimi gerçekleştiren üreticileri arılıklarında ziyaret etti.  

Bozkır Kaymakamı Tolga Turan ve Bozkır Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş ile birlikte ilçe merkezinde bulunan arılıkları ziyaret ederek ilçedeki arıcılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı.  

Kaymakam Turan, Bozkır ilçesinde hem bal hem de arı sütü üretimi gerçekleştiren üreticilerden ve Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fatih Turan ile Mehmet Çınarı'ı ziyaret ederek, arıcılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı.  


Turan, İlçede Arıcılık faaliyetleri gerçekleştiren tüm bal ürünleri üreticilerinin hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmeleri temennilerini iletti.  

Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fatih Turan, Kaymakam Turan'ın arılıklarda gerçekleştirdiği ziyaret dolayısıyla memnuniyetini belirterek. "Konya ili genelindeki 73 bin arılı kovanın yaklaşık üçte bir oranı yani 25 bin kadar arılı kovan ilçemizde bulunmaktadır. Bu rakamlar Bozkır ilçemizi Bozkır Balının Konya ve ülke sıralamasında ciddi bir şekilde temsil ettiğini göstermektedir.  

İlçemizin coğrafi ve flora potansiyeli düşünüldüğünde şu an ilçemizde konaklayan bu arı kovanı sayısı 25 birden 35 bin seviyelerine rahat Bir şekilde çıkabilir.  

Bugün ilçemizde yaklaşık 250 kişi geçimini arıcılıktan sağlıyor ve bu kişilerden üçü'de arı sütü üretimi yapıyor" dedi.  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.