Recent Comments

KONYA BOZKIRLI DURMUŞ ÜNÜVAR BAKAN YARDIMCISI OLDU


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmış olan Durmuş ÜNÜVAR, aslen Konya İli Bozkır ilçe merkezindendir.

1973 yılında Antalya'da doğan Durmuş ÜNÜVAR, İstanbul'da hayatını sürdüren Emekli Astsubay Mehmet ÜNÜVAR'ın oğlu olup, Bozkır'da "Müteş Emmi veya Müteş Dayı" olarak bilinen Bozkır İlçesi'nin ilk şoför, nakliyeci ve ilk ayakkabıcılarından merhum Dedesi Durmuş ÜNÜVAR'dan adını almıştır.

1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan Durmuş ÜNÜVAR, 1996 -1999 yılları arasında ticaret gemilerinde ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Denizyolları A. Ş.' de Uzakyol Vardiya Mühendisi, Uzakyol II. Mühendisi olarak görev yapmış, daha sonra sırasıyla; Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü Liman Devleti Kontrolü Uzmanı (PSC), Gemi Sörvey Kurulu Başkanlığı, Marmaris Liman Başkanlığı, Bölge Müdür Yardımcılığı, Çeşme Liman Başkanlığı ve İzmir Liman Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

2015 – 2017 tarihleri arasında özel sektörde Filo / İşletme Müdürü olarak görev yapan Sayın Durmuş ÜNÜVAR; 2017 yılı Ocak ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Sektörel Analiz ve Düzenleme Daire Başkanlığına, 17 Temmuz 2017 tarihinde Deniz Ticareti Genel Müdürlüğüne, 23 Ekim 2017 tarihinde Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğüne, 22 Haziran 2018 tarihinde Deniz Ticareti Genel Müdürlüğüne, 18 Ekim 2019 tarihli ve 30922 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2019/353 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştır.

İngilizce bilen, evli ve iki çocuk babası olan Sayın Durmuş ÜNÜVAR, 22 Haziran 2023 tarihli ve 32229 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2023/308 Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Şimdiye kadar bütün görevlerini başarıyla yapan Konya'mızın ve Bozkırımızın iftiharı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Durmuş ÜNÜVAR'a, Cenabı Allah'tan üstün başarılar diliyoruz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.