Recent Comments

2500 Rakımlı Toros Dağlarında Arıcılık yapan Arıcı Aile bu sezondan umutlu

Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı Çağlayan mahallesi sakinlerinden Arıcı Tontul ailesi 2500 rakımlı arılıklarında sitemiz muhabirine verdikleri röportajda bu sezonda beklentimiz yüksek dedi.

En küçük bireyinden en büyüğüne kadar arıcılık faaliyetine katkıda bulunan Arıcı Tontul ailesi fertleri 2500 rakımlı arılıklarında tatlı bir talaş içindeler.

 

Arıcı işletme sahibi İbrahim Tontul yaptığı açıklamada “Arılığımızda önceki yıl çok güzel bir yıldı. 2022 yılı bölgemizdeki tüm arıcılar içinde olağanüstü bir sezondu. 30 yılından sonra en kıymetli yıllardan biriydi. Bu yıl bakalım nasıl bir sezon olacak onun merakındayız.

Arılarımızı kışın Manavgat'ta tutuyoruz, Antalya bölgesinde o rakımda oradan 1.100 rakımlara geliyoruz ve oradan da 1380 rakımlara çıkıyoruz son olarak da 2500 rakımlı bölgemize geliyoruz.

2500 rakımda arılarımızı 4 farklı bölgeye yerleştiriyoruz. Arılarımız ayrı ayrı bölgelerde çünkü hepsini aynı noktaya buluşturmuyorum. Ben arılarımın daha farklı ve daha endemik bitkilerden istifade etmesini istiyorum. Çünkü bu şekilde her balımın tadı ayrı oluyor. Ben 30 yıldır bu işi yapıyorum hepsinin tadı farklı aldığım yörelerin.

Bakalım bu sezonu umut ediyorum, İlk zamanlar çok serin geçti ama şu an bitki çeşidi çok fazla ve çok güzel yani muazzam bir çeşit var. Ben umuyorum bu yıl da olacak ama tabii ki bilmiyoruz. Bunu doğabilir, yani bunda elimiz bağlı olursa ve Allah verirse yiyeceğiz vermezse yapacak bir şey yok.

Karakovan Arılığımızda sahiplendirme yapıyoruz, kara kovanlarımızı kişi adını veriyoruz. Mesela işte Yakup Çetin olarak mesela adını veriyor yazıyoruz. Sezon sonu o karakovandan ne çıktı ise, 3 kilo çıkarsa da 15 kilo çıkarsa da o kişiye kalıyor. Sahiplendirilmiş bu kovanları başka kimse alamıyor. Karakovan sahiplendirdiğimiz kişiye ara sıra kovanının videolarını gönderiyoruz.

Sahiplendirme sisteminde müşterilerimiz en az bir yıl önceden söylemeleri gerekiyor mesele bu sene sahiplendirmelerimiz doldu galiba.

İnşallah bakalım umutlu bir sezon bekliyoruz” dedi.

Arıcı ailesinin kızları olan Sevim ve Leyla ise yaptıkları yardımları şu şekilde anlattılar “Yazın ailemize yardıma geliyoruz veya ailemizle buraya gelemiyorsak da evde yapılacak işleri yapıyoruz.

Ailemizle araya bakıyoruz ve bazen sıkıştıkların da onlarla geliyoruz ve burada küçük kardeşimize bakıyor ve çay falan otur şeylerle uğraşıyoruz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.