Recent Comments

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun!

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında, 30 Ağustos 1922'de kazanılan Büyük Taarruz, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası oldu.

Türk ordusu, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'ı, 27 Ağustos'ta Kütahya'yı ve 28 Ağustos'ta Eskişehir'i geri aldı. 30 Ağustos'ta ise Başkomutan Meydan Muharebesi'nde düşman ordusunu kesin bir yenilgiye uğrattı.

Bu zafer, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük aşkının en büyük kanıtı oldu. Türk ordusu, bu zaferle birlikte, işgalci güçleri yurttan kovdu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açtı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu zafer, milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan bağlılığının en büyük kanıtıdır. Bu ruhu her zaman diri tutmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop da, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "30 Ağustos 1922, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu zafer, milletimizin birlik ve beraberliğinin, kararlılığının ve cesaretinin en güzel örneğidir. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Taarruz'un ardından söylediği şu sözlerle, bu zaferin önemini vurgulamıştır:

"Bugün, zaferden sonra ilk defa vatanın her köşesinden, her cephesinden gelen ve kurtuluş savaşına iştirak eden bütün ordularımızın, bütün milletimizin, büyük millet meclisinin ve bütün milletimizin bu zaferi kutlamak üzere huzurunuza geldim. Ben, bu zaferi, milletimizin büyük bir zaferi olarak görüyorum."

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve özgürlüğünün sembolü olarak her yıl coşkuyla kutlanmaktadır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.