Recent Comments

Bozkırlı Prof. Dr. Evren Yaşar, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü olarak atandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 20 üniversiteye rektör atamasında Bozkırlı Prof. Dr. Evren Yaşar, Yozgat Bozok Rektörlüğüne atandı. 

Cumhurbaşkanı Kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Prof. Yaşar, Yozgat Bozok Rektörlüğü görevine başladı. 

Sırıstat haber Merkezi ailesi olarak Bozkırlı hemşehrimiz Prof. Dr. Evren Yaşar'a görevinde başarılar dileriz. 

Yozgat Bozok Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar kimdir?

Prof. Dr. Evren YAŞAR, Kuleli Askeri Lisesi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Daha sonra GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Kariyeri boyunca GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde öğretim üyeliği ve idari görevlerde bulunmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2010-2011 yıllarında Pediatrik Rehabilitasyon ve Ağrı Tedavisi alanında staj yapmıştır. Sonrasında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde çalışmalarını sürdürmüştür. Beyin hasarı rehabilitasyonu ve kas iskelet sistemi ağrıları konusunda ulusal ve uluslararası bilimsel eğitimleri ve deneyimleri bulunmaktadır. Ayrıca, Avrupa ve Ulusal yeterlilik sertifikaları mevcuttur.

Mart 2019'da Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi'nin kuruluş çalışmalarını yürütmek amacıyla görevlendirilen Prof. Dr. Evren YAŞAR, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği Eğitim ve İdari Sorumluluğunu üstlenmiştir. 6 Mart 2020'de ise FTR Hastanesi Kurucu Başhekimi olarak atanmıştır. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne bağlı 300 yataklı (200 erişkin, 50 pediatrik nörolojik rehabilitasyon) FTR Hastanesi, ülkemizin en büyük ve en modern hastanelerinden biri olarak hedeflenen mükemmeliyet merkezi olma yolunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Prof. Dr. Evren YAŞAR, alanındaki deneyimi ve liderlik yeteneğiyle Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin başarılı bir şekilde faaliyet göstermesine ve dünya standartlarında hizmet vermesine katkı sağlamaktadır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.