Recent Comments

Eleştirilere rağmen yaptığı düzenlemelerle Tahin ikram alanı cazibe merkezi oldu.

Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı Dereköy mahallesinde faaliyet gösteren Kalaycıoğlu Tahin işletmesi sahibinin İstanbul’da yaşayan damadı işletmede yaptığı çevre düzenlemeleriyle büyük ilgi topladı.



Dereköy mahallesinde ücretsiz olarak Tahin İkramı yapılan Mustafa Kalay’a ait Kalaycıoğlu Tahin işletmesinde yapılan düzenlemeler büyük ilgi çekiyor.

İstanbul'dan yaz aylarında ailesini ziyarete gelen gurbetçi Hasan Ali delimisin bunlar ne dediler ama köydeki tahin ikram alanını ilgi çekici bir cazibe merkezi yaptı

Dereköy Mahallesinde yaptığı çalışmaları anlatan Hasan Ali Çelmeli yaptığı açıklamada “Ben Hasan Ali Çelmeli, Konya Bozkır Dereköylü olarak yaşıyorum ve İstanbul'da yaşamımı sürdürüyorum. Yazları 2 ay boyunca okullar tatil olduğunda çocuklarla beraber günübirlik geliyoruz.

Evimiz hemen şu yan tarafta buranın işletme sahibi kayınbabam olur. Gezmeyi çok seviyorum ve sağa sola gezmeye gittiğimde mekanları hep fark ediyorum ve diyordum ki neden bizim köyümüzde böyle bir yer yok. Birgün alanın çiçeklerini yaptırdım, bir gün şemsiyeleri taktım, bir gün şöyle gördüğünüz gibi sağa sola boyamaya başladım kendi kendime. Hatta evin orada da yaptım, bu sene biraz geç kaldım yapamadım seneye inşallah kısmet olursa daha iyilerini yapmayı düşünüyorum.

Suyun içine küçük botlar koyduk, Bu aygırdan gelen suyun daha çok canlanmak için yay burcunda sular azaldığı için ön tarafına set koyunca suyun biraz daha çoğalmasını sağladık. Bu şekilde gelen işte Misafirlerimiz oluyor burada Sayın değirmeni var yan tarafımızda yan tarafa gelen misafirlerinize çay tahin ikramiye atıyor sıcak Ayriyeten de burada serinlemelerini sağlıyoruz çok güzel bir Doğal ortam oldu herkesi beklerim.

Ben ilk başlarda bu çevre düzenlemesini yaparken köyden bazı insanlar ve çevreden gelen insanlar bana bu Delimidir. Geldi Köyü rengarenk yapmaya başladı. Köyde renkli şemsiyeler bilmem ne, biz şöyle biz böyle bir eleştirilerde bulundu ama ben dikkat çeksin diye sırf tamamen köyümüzün reklamı olsun diye yapmak istedim. Bunları bir de böyle ufak tefek şeyler yaptık süsledik. Allah razı olsun böyle gelen misafirlerimizi buralarda ağırlıyoruz günübirlik vakit geçirmenizi sağlıyoruz” dedi.

Alanda yapılan su bögetin de yüzen köy sakinlerinden İsmail Ünal yaptığı açıklamada “Merhaba ben İstanbul'dan geliyorum, köyümüze her gelişimizde suya giriyoruz, çok güzel olmuş etkinlik alanı gibi olmuş. Hasan kardeşim yapmış çok güzel olmuş tavsiye ederim arkadaşlara” dedi.

İşletmedeki tahin ikramlarından ziyaretçilerden Durmuş Ali Kartaş yaptığı açıklamada “Karamandan geliyorum. Biz buraya bazen üç bazen altı aya bir geliriz. Her geldiğimizde de buraya oturur sıcak tahinimizi yeriz. Sağ olsunlar güzel ikramda bulunurlar bizlere Allah razı olsunlar. Çok güzel bir ortam. Bu tarz işletmelerin sadece Bozkır’da değil de tüm ilçelerde bulunması lazım” dedi.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.