Recent Comments

Kaymakam Turan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl dönümü mesajı.

İstiklal Harbimizin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, 29 Ekim 1923 tarihinde, "Türk milletinin tabiat ve adetlerine en mutabık olan idare Cumhuriyet idaresidir." sözleriyle ilan ettiği cumhuriyetimizin 100' üncü yıl dönümünü bugün ülkemizin her köşesinde millet olarak kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet için ilk adımlar milli mücadele ile birlikte atılmıştır. Uzunca bir süredir devam eden savaşların etkisiyle zor günler geçiren Aziz Milletimiz, milli mücadele döneminde, tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla, Anadolu'da "tam bağımsızlık" mücadelesi vermiştir. Milli mücadeledeki destansı meydan okumanın ve kazanılan zaferlerin sonucunda hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan etmiştir.

29 Ekim 1923 günü, cumhuriyetin ilanıyla birlikte tarihimizde yeni bir dönem başlamış, cumhuriyetin getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk Milletine yeni ufuklar açılmış, ekonomiden sosyal hayata, siyasal düşünceden toplum yaşantımıza kadar birçok konuda yapılan düzenlemeler, tarihimizin en büyük demokrasi ve çağdaşlaşma hamlesi olarak kabul görmüştür.

Bu bağlamda, cumhuriyetin her anlamıyla Türk Milletinin öz ve aziz değeri olduğu aşikardır. İşte bu değer sayesinde Türkiye; Bilim ve teknolojide dünyaya öncülük eden, doğal kaynaklarla sürdürülebilir bir dönüşüm sağlayan, kendi kendine yetebilen, köklü bir kültürel ve sanatsal birikime sahip, her alanda rekabet edebilme gücü ve kabiliyeti olan bir ülke haline gelmiştir. Tüm bu birikimler bugünden geleceğe miras kalacaktır. Bu mirasa, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." ifadesinde de belirttiği üzere Türk gençliği sahip çıkacaktır. İnanıyoruz ki 3 bin yıllık devlet, asırlık cumhuriyet geleneğimiz; geçmişe duyduğumuz saygı ve geleceğe duyduğumuz güven ile birlikte ilelebet payidar kalacaktır.

Ülkemizi daima ileriye taşıyacağımız için mutluluk duyduğumuz, heyecanla ve dinamizmle başladığımız Cumhuriyetin ikinci yüzyılının; Barışın ve huzurun, eğitimin, sağlığın, üretimin, başarının, bilimin, değerlerin ve gençliğin yüzyılı olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, şanlı tarihimiz boyunca her türlü fedakarlığı göstererek vatan savunmasında büyük bir cesaretle ve inançla; vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyor, tüm halkımıza saygılarımı sunuyorum.

 

Tolga TURAN

Bozkır Kaymakamı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.