Recent Comments

Tamamlanan Dereiçi Tarimsal Sulama ve Ges Tesi̇si, Bozkır Belediyene teslim ediliyor.


Bozkir Derei̇çi̇ Tarimsal Sulama Ve Ges Tesi̇sleri̇ Devi̇r Alinmasi, Devi̇r Protokolü İçi̇n Yetki̇ Veri̇lmesi̇ni̇n Görüşülmesi̇:

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi'nin "GES'li Sulama Altyapı Yatırımları" destekleriyle  tarımsal sulamada çiftçilerin enerji maliyetleri azaltılması için gerçekleştirilen projede faliyete geçirilen tesis Bozkır Belediyesine devrediliyor. 

Konya'nın Bozkır ilçesi, Dereiçi Mahallesi'nde, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapımı tamamlanan "Dereiçi Güneş Enerji Sistemli Sulama Altyapısı" üreticilerin hizmetine sunuldu. 

Kurulu gücü 150 kW olan Dereiçi GES'li Sulama Altyapısı'nda mevcut iki adet havuzun tadilatı yapılarak 2,2 km uzunluğunda ek isale hattı eklendi. Toplam bütçesi 2 milyon TL olan Dereiçi GES'li Sulama Altyapısı'yla 1.200 dekar alanda sulama yapılması planlanıyor. Çoğunlukla meyve bahçelerinin bulunduğu bölgede üreticilerin hizmetine sunulan yatırımdan 1.329 kişi yararlanacağı öngörülüyor. 

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bozkır Belediyesi arasında Tarımsal Sulamada Doğal Kaynak Yönetimi İş Yapım Anlaşması kapsamında "2020 Yılı Bozkır Dereiçi Kapalı Sistem Derivasyon Tesisi ve GES Yapım İşi" nin KOSKİ Genel Müdürlüğünce tamamlandığı ve proje kapsamında anlaşmanın 9.maddesinin c bendi gereğince kurulumu tamamlanan tesislerin Bozkır belediyesince devir alınması ve devir protokolünün imzalanması için Belediye Başkanı Sadettin SAYGI'ya yetki verildi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.