Recent Comments

Emperyalist projenin piyonu İsrail


            ABD'yi de idare eden emperyalist güç yeryüzünde egemenliğini sağlamlaştırmak için uygulamaya koyduğu BOP yani "Büyük Ortadoğu Projesi" kapsamında kullandığı en büyük piyon İsrail devletidir.

            ABD, "Büyük Ortadoğu Projesi" kapsamında Ortadoğu'ya çekidüzen vermeye çalışırken İsrail devletini idare edenlerde bu proje kapsamında ne kadar canilik varsa onu yapmaktadırlar.

            Yüzde yüz inanarak söylüyorum; yaşanan bu olaylarda onbinlerce Filistinli   katledilse de en az Filistinliler kadar İsrail halkı da burada yaşamanın korkusunu yaşamaktalar bundan sonra daha fazla da yaşayacaklar.

            İsrail devleti istediği kadar zalim ve her türlü silaha sahip olursa olsun bu zulmüyle yenilmeye mahkumdur.

            Bu yargımı dini saiklerle değil, hayatın gerçekleriyle ortaya koyuyor; bu gerçeği insaf sahibi Yahudilerde biliyor zaman zaman dile getiriyor hatta eylem bile yapıyorlar.

            İsrail halkının kahir ekseriyeti kendi devletinin yaptığı zalimliklere karşı çıkmaz, bu yaşananlara sessiz kalırlarsa bunun zararını ağır bir şekilde kendilerinin göreceğini hesaba katmalılar.

            Emperyalist güçler "Yeni Dünya Düzeni" stratejileriyle dünyayı özellikle de İslam coğrafyasını dizayn etmeye çalışsalar da bunun gerçekleşemeyeceğini düşünüyorum.

            Özellikle kendi halkımız olmak üzere tüm emperyalizmin hedefinde olan halkalara, kendi iç çekişmelerinizi bir kenara bırakarak bu emperyalist projenin parçası olmayınız, diyorum.

            Güçle, silahla hakimiyet bir noktaya kadar sağlansa da kesinlikle sonu yoktur. İsrail halkı İsrail'de huzur içinde yaşamak istiyorsa bunun barış ile sağlanabileceğini bilmek zorundadır ve ben azımsanmayacak bir kısmının bildiğini düşünüyorum.

            İsrail nüfusunun neredeyse yüzde elliye yakınının çift pasaportlu olduğu gerçeğini dikkate aldığımızda İsrail'in geleceğinin olmadığını çok daha iyi görebiliriz.

            Uzmanlar tarafından Hamas saldırısı İsrail'in kanlı saldırılarına sebebiyet verdiği değerlendirilse de İsrail halkına korku verdiği gerçeğini birçok tarafsız uzman dile getirmektedir.

            Doğrusu ilk saldırının HAMAS tarafından yapılmasını ben de endişeyle karşılamakla birlikte doğrusunu Cenab-ı Allah bilir ama bugün emperyalizmin yeni dünya düzeni projesine ağır darbe vurduğunu en azından çomak soktuğunu düşünüyorum.

            Kısaca, şu sürekli duyduğumuz Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) ve gerçekleşme ihtimalinden bahsetmeye çalışalım ki, bunun gerçekleşme ihtimalinin olup olmadığını görelim.

Büyük Ortadoğu Projesi sadece Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyasında yer alan Arap ülkelerini değil nerdeyse Pakistan, Afganistan ve Orta Asya'da yer alan ülkeleri de kapsamaktadır.

Her türlü emperyalist projenin uygulayıcıları "demokrasi, insan hakları, emek, özgürlük, refah, hakça paylaşım.." gibi kavramları kullanırlar.

Bu kavramlar özellikle de despot yönetimler ve iç karışıklıkların olduğu ülke halklarında karşılık bulur; daha da olmadı yalan yanlış bahanelerle ülkeleri işgal ederek yönetimleri yok ederler.

Mesela, Saddam Hüseyin ve Kaddafi'nin yok edilmesi gibi.

-Tamam bu insanlar diktatördü de bunlardan sonra gelenler ülkelerinde iç karışıklıkları giderebildiler mi, halkları çok daha mı mutlu?

*Hani, BOP Projesinin ana hedefleri kapsamında bu ülkelerde istikrarı sağlamak vardı, sağlamadıkları gibi daha karmaşık hale getirdiler.

            *Yine, aynı proje kapsamında Filistin-İsrail sorununa çözüm bulacaklardı bulmadılar, sorunları daha da çözümsüz hale getirdiler.

            *Güya, teröre destek veren ülkelerle savaşacaklardı, tam tersi ne kadar terör örgütü varsa her türlü desteği verdiler, veriyorlar.

            -Lafta müttefikiz olduğumuz ABD, Suriye'nin kuzeyinde konuşlandırdığı PYD yani PKK'ya onbinlerce tır silah ve mühimmat desteğini sağlamıyor mu?

            Bunların esas amacı İsrail'in güvenliğini sağlamak olsa da aslında en büyük kötülüğü İsrail halkına yapmakta olup bunu İsrail halkı görmeli ve barış için her türlü çabayı sarf etmeli en önemlisi emperyalist güçlerin yönettiği ABD'ye baskı yapmalılar.

            Bu projenin asıl amacı siz değil; bu bölgelerdeki enerji kaynaklarına sahip olma olduğunu da kafanıza iyice yerleştirin.

-Esasında onlar için sizin kanınızın da Filistinli kanı kadar değeri yok!

            Bir de şunu ifade edeyim; çifte pasaport taşıyan İsrailliler çok zor olsa da bir yolunu bulup İsrail'i terk ediniz!

            Yahudiler, Bütün Ortadoğu'yu size sunsalar bile bu büyük toprak parçasına sahip olmanızın imkan ve ihtimali olmayıp"Arz-ı Mevûd" inancınızı bir kenara bırakın!

            Bölge ülke halklarına söylenecek o kadar çok sözüm var ki, inşallah daha sonra…

                        Ümitsizliğe düşen herkes şunu unutmasın; çok acılar yaşansa da ZULMÜN sonu yoktur ve zulmedenler bir gün cezasını görecekler!

Şunu özellikle belirteyim ki yanlış anlaşılma olmasın. İsrail ve Yahudileri mazur görme gibi bir derdim asla yok ve olmaz; ancak, barış bir tarafın istemesiyle de olmaz!
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.