Recent Comments

Bozkır'da Yakalı'nın uyarladığı yeni hikaye ile Dede Korkut hayat buldu.


Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği yarışma ile öğrenciler Türk Tarihinin kaynaklarından olan Dede Korkut hikayeleri öğrencilerin yeniden uyarlamalarıyla yeniden hayat buldu.

Bozkır genelinde yapılan yarışma ile ilgili Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmeleri amacıyla yeni bir yarışma daha düzenlendi.

Proje kapsamında bugüne kadar; "Sözlük Tasarım", "En Güzel Cümle/Afiş" ile "Safahat" Konulu Çevrim İçi Bilgi Yarışmaları düzenlenmişti.

"Hikâye Yazma Yarışması" kapsamında öğrencilerimizden, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Dede Korkut Hikâyeleri'nden hareketle yeni bir hikâye yazmaları istendi.

Yarışma sonucunda 1. gelen Cumhuriyet Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencimiz Yağmur Beyza YAKALI'yı tebrik eder başarılarının devamını dileriz" debildi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.