Recent Comments

Isauria Yolu yürüyüş yolu ile Bozkırımıza marka değeri kazandırdım

Esenlikler sevgili hemşehrilerim...

Çoğunuzun bildiği gibi Isauria Yolu yürüyüş yolu ile Bozkırımıza gerçekten marka değer yapacak bir turizm değeri kazandırdım.

Olup bitenleri siz de bilin.

Tamamını benim keşfedip işaretlediğim Ermenek'ten başlayan, Taşkent, Hadim, Bozkır, Akseki, Gündoğmuş köy ve yaylalarından ilerleyerek, Alanya'da biten 426 km'lik Isauria Yolu'nun Bozkır-Hadim-Taşkent bölümüne (102 km'sine) Konya BŞB, yalnızca tabela dikmek suretiyle zengibar yolu tabelasını dikmiştir. Onların zengibar yolu tabelası diktikleri yerleri de Isauria Yolu dahilinde 2018'de keşfeden ve işaretleyen benim. (Gps kayıtları ve fotoğrafları ile kanıtlı) Konya BŞB'nin yaptığı şey, benim emek, zaman ve para harcayarak ortaya çıkardığım yollara -YALNIZCA- tabela dikmektir. Dolayısıyla o yolları yapan Konya Büyükşehir Belediyesi değil, benim.

Geleceği çok güzel olan Isauria Yolu'nu böylelikle mahvetmişlerdir. Onlar, 426 km'lik Isauria Yolu'nun yalnızca 174 km'lik bir kısmına Isauria Yolu demektedir. Benim 2011'den beri emek verip çalıştığım 426 km'lik rotayı böylelikle mahvetmişlerdir. Benim üzüldüğüm konu budur. Rotalarımın bir kısmına da Bal Rotası tabelası diktiler. (Neden farklı adlarla rota yaptıklarını tahmin etmelisiniz.) Anlayacağınız, memleketim adına, bir çuval inciri berbat ettiler. 

Burada benim derdim para değil. Benim adım duyulsun da değil. Bugüne kadar bu yolu yaparken hiç kimseden para almadım. Belediye 2 yıl önce hesabıma 26.000 tl yatırdı. (1461 dolar) Geri vermek için çok uğraştım. Almadılar. Görüşme kayıtlarım, mesajlarım var. Ben de bu parayı bir öğrenciye burs olarak verdim. Dekontları dosyamda. Dolayısıyla benim derdimin para olduğu bir yalandır.

 Konya BŞB 2022 Mayıs'ında bu yollara dahil oldu, oysa ben 2011'den beri o yollarda çalışıyorum, ter döküyorum, emek veriyorum.

Geleceği çok yakında Likya Yolu gibi olacak bu yolların kaderini mahvettiler. Birkaç yıl içinde Bozkır, her gün yerli ve yabancı sırt çantalı grupları görecekti. Her gün. Daha yeni bitirmiş olmama rağmen Alanya Gündoğmuş rotaları son iki ayda ülkenin farklı kentlerinden 15 kadar grup ağırladı. Bu grupların hepsi birer katma değerdir. Alanya'nın bu tanıtıma ve ekonomik girdiye gereksinimi olmayabilir, ama Bozkır'ın var. Bayramda biri İstanbul'dan biri Ankara'dan iki ayrı grup yine benim yönlendirmemle Gündoğmuş - Alanya rotalarını yürümeye gelecekler. 

Sosyal medya hesaplarımdan "Isauria Yolu'nun Konya rotalarını yürümeyin!" çağrısı yapmamdan sonra artık buralara kimse gelmeyecektir. Bu çağrıyı yapma nedenim, her şeyi mahvedenler, kendi üstlerine bunları bildirerek aferin almasınlar diyedir. Başka amacım yok. Konya Büyükşehir Belediyesi benimle görüşene kadar da o yolları kimse yürümeyecek. Bir yerde bir tane rota olur. Eğer belediye rota yapmaya çok hevesliyse Konya'nın 31 ilçesi var. Gidip oralara yapsın. Ne işi var hazır işaretlenmiş yolda?

Rotamızın kılavuz kitabı bugünlerde yayımlanmış olacak. Kitaptan Konya rotalarını çıkarmadım çünkü Türk adaletinin bir gün tecelli edeceğine inancım sonsuz.

Erdemli Bozkırlılar, erdemli insan, haklının yanında olabilendir.

Saygı ile bilgilerinize sunarım hemşehrilerim...

Mehmet Gültekin (Yollar Delisi)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.