Recent Comments

Konya’nın Ahırlı ilçesinde Eller Yağmur için Semaya açıldı.


Konya'nın Ahırlı ilçesinde Ahırlı Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonla yağış için eller semaya açıldı.  


Ülke genelinde olduğu gibi Ahırlı ilçesinde de son aylarda havaların yağışsız geçmesi ciddi bir kuraklığı da beraberinde getirdi. Hal böyle olunca Konya'nın Ahırlı ilçesinde bölge genelinden de yoğun vatandaş katılımlı yağmur duasına çıkıldı.

Ahırlı Belediyesinin öncülüğünde organize olan ilçe sakinleri 30 kuran bağışında bulunarak yağmur duasına katılım sağladı.

Hacılar Gölcüğü olarak geçen gölet çevresindeki piknik alanında düzenlenen yağmur duası; Bimder Derneği Hafızları tarafından hatim cüzlerinin okunması ile başladı, Hatim duası sonrasında Öğle Namazını kılındıktan yapılan yağmur duasıyla eller semaya açılarak yağmur dilendi.  

Yağmur duası sonrasında köylülerin gönüllü olarak hazırlamış olduğu etli pilav Ahırlı, Yalıhüyük ve Bozkır'dan katılan katılımcılara ikram edildi.  

Yağmur duası sonrası açıklamalarda bulunan Ahırlı Belediye Başkanı Ali Üzlük "Bugün ilçemizde havaların mevsim normallerinin aksine sıcak ve kurak gitmesi sebebiyle yağmur duası yapıldı.

 Yağmurun yağması ve bereketin çok olması için belediyemiz öncülüğünde yapılan organizasyona halkımız hem maddi hem manevi destek sağladı ve yoğun katılımla ellerimizi semaya açtık.  

Uzaktan yakılan duamıza katılan hemşehrilerimize teşekkür ederim" dedi.  

Etkiliğe, Yalıhüyük Belediye Başkanı Mehmet ALi Yılmaz, Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Öztürk, Ahırlı Kurum ve Kuruluşların Amir ve çalışanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.