Recent Comments

Bozkır’da düzenlenen yarışmada öğrenciler umreyle ödüllendirildi.


Konya'nın Bozkır ilçesinde Osman Yaren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen "Mescid-i Aksa ve Önemi" isimli yarışmada ikisi Umre olmak üzere toplam on bir öğrenci BİMDER Derneği tarafından ödüllendirildi.

Osman Yaren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen yarışma dolayısıyla bilgilendirmelerde bulunan yarışma koordinatörü Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Esra İkbal Danışan "Mescid-i Aksa sadece Filistinli Müslümanlara emanet edilmemiştir. Mescid-i Aksa, Peygamber Efendimizin (sav) bütün Müslümanlara emanet ettiği kutsal mabettir. Dolayısıyla bu emanete sahip çıkmak bizlerin de ferdi görevidir. Ben de eğitimci kimliğin gereği bu konuda öğrencilerimi bilgilendirmekle mükellef bir bireyim.

Dolayısıyla bu yarışmada her bir öğrencimizin Mescid-i Aksa'nın ne kadar önemli olduğunu bilmelerini ve Aksa'yı her daim korumayı kendilerine vazife edinmelerini temenni etmekteyim. Ve duamız odur ki, bir dahaki sefere yolumuz Mescid-i Aksa'ya olsun" dedi.  

Yarışma neticesinde başarılı olan öğrencilerin heyecanını paylaşmak üzere bir araya gelen öğretmen ve öğrencilere hitap eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Demirci "Mescid-i Aksa'nın müslümanlar için ehemmiyetini , Türk-İslam Medeniyeti'nin bu kutsal mabede ne kadar çok hizmet ettiğini ve öğrencilerin de bu medeniyeti rehber edinerek aynı şuurla Mescid-i Aksa'yı anlama/içselleştirme konusunda ümit vaat ediyor" dedi.  

Bozkır ilçesinde sosyal çevresine ve Eğitim kurumlarına maddi-manevi her türlü desteği verdiği bilinen BİMDER Derneği başkanıMehmet Görür öğrencilere hitap ederek "Herbir öğrencinin çok kıymetli olduğunu,  geleceğin anne adayları olarak en kıymetli vasıflardan birine sahip olduklarını , gelecek büyük neslin böyle bilinçli öğrencilere emanet etmenin huzuru içindeyiz" dedi.  

Derece alan öğrencilere başarı belgelerini ve ödüllerini Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demirci, Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunlar ve Gönüllüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Görür ve Osman Yaren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah Koçak taktim etti.

Osman Yaren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde proje koordinatörü Öğretmen Esra İkbal Danışan'ın okulda daha önce de "40 Hadis" ve "Efendimizin Dilinden Dualar" yarışması yaptığı ve ara tatilde başarılı olan üç öğrencinin okulu yaptıran- kıymetli iş insanı Osman Yaren tarafından ödüllendirildiği bilgisine ulaşıldı .
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.