Recent Comments

CUMA PAZARI VE OTOPARK

Altmışlı Yıllarda, Bozkır Cuma Pazarına eşekleriyle gelen vatandaşlar eşeklerini, özel kişilerin çalıştırdıkları avlulara, ahırlara, hanlara günlük 40-50 kuruş karşılığında bağlarlardı; yollara sokaklara bağlamazlardı. Pazar alışverişine gelen vatandaşlar da hayvanların varlığından rahatsız olmazlardı. Dolayısıyla çarşı pazar da temiz kalırdı.

Altmışlı yılların insan aklı vatandaşlara saygıdan olsa gerek park sorununu çözmüş! Herkes gönül rahatlığıyla alışverişlerini yaparlardı.

Günümüze gelince; altmış yıl öncesine baka insanlarımızın ekonomik durumu gelişmiş ki eşeklerin yerini araçlar/otomobiller almış. Bu gelişmeden ziyadesiyle memnunum. 

Gel görelim ki çarşı pazar her yerde motorlu taşıt var. Caddeler, sokaklar tıka basa araba dolu. Vatandaşlar yürümekte zorlanıyor. Araç sahipleri arabama bir zarar gelir mi diye tereddüt ederken; insanlar, bu sıkışıklıkta alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapamıyorlar. Bu durum, yaz aylarında gelen gurbetçilerimizin ve yaylacıların gelmesiyle daha da artmaktadır.

Vatandaşlarımızın, rahat rahat hareket edip alışverişlerini yapabilmeleri için gelişmişliğimize uygun olarak otoparklar yaparak bu sorunu çözebiliriz.

Bu görev de haliyle Bozkır Belediyesi'ne düşmektedir.

Bir vatandaş olarak durumu halkımızın gönüllülerine görüşlerine arz ettim; hepsi o kadar.

 Gönlü güzel yurttaşlarım, sağlıcakla mutlu kalın! . . .

Yurttaş Hüseyin
Sorkunder Yönetim Kurulu Başkanı 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.