Recent Comments

Konya'da 1962'den kalan vefa örneği! Maaş istemeyiz


Konyalı asker İstihkam Er Hasan Üstün, 1962 yılında görev başında şehit düşmüştü... Ailesinin "Kan parasını istemeyiz" demesi büyük bir vefa örneği sergiledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Mevlana Şubesi Başkanı Süleyman Ege ve dernek üyeleri şehit ve gazi ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Dernek yönetimi, 1962 yılında askerlik görevini Bingöl'de yapan ve görev başında şehit düşen Bozkır İlçesine bağlı Dereköy Mahallesi'nden İstihkam Er Hasan Üstün'ün kardeşi Mehmet Üstün'ü Bozkır Dereköy Mahallesinde ziyaret etti.


KAN PARASI İSTEMEYİZ

Ağabeyi ile ilgili bilgileri aktaran Mehmet Üstün, "Merhum babamız Mehmet Üstün ve annem Zekiye Üstün sağlıklarında "Oğlumun kan parasını istemeyiz" diyerek devletten maaş bağlanması istemediler.

Şehit Hasan Üstün'ün naaşı o zamanın imkanları ile memlekete getirilemedi ve Bingöl İlimize defnedilmiştir. 1969 Yılında Öğretmen Asker olarak Bingöl'de görev yapan emekli öğretmen Adil Gültekin tarafından mezar ziyaret edildi fakat şehidimizin mezar yerini aramışlar ancak bulamamışlardır" dedi.

ŞEHİDİN MEZAR YERİ BULUNAMADI

Şehit Hasan Üstün'ün ailesi, mezar yerini öğrenebilmek için bazı kurumlar ile yazışma yapmışlar ancak her hangi bor sonuç alamadılar. Şehidin ailesine defin tören resimleri o zamanki birliği tarafından posta ile gönderilerek sadece defnedildiğine dair bilgiler verildi.

Kaynak: Süleyman Eğe
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.