Recent Comments

AHMET DAVUTOĞLU NA DAİR(2)


Evin Bakanı Sare Hanım, Ben ise Bakı-lanıyım!

Anne Memnune hanın doğum için hastaneye yetiştirilemediği için ölmüştür. Memnune Hanım Oğlu Ahmet'in Doktor olmasını ister. Ahmet Davutoğlu doktor olmamıştır ama hayat arkadaşı evlendiği kişi kadın doğum uzmanı operatör Doktor Sare hanımdır. Sare Davutoğlu' nun anlatımıyla Ahmet Davutoğlu!

30 yıl önce Davutoğlu yüksek lisans yaparken, Sare hanım ise tıp tahsilini sürdürmekteyken evlenirler. Sefure, Meymune, Hacer Büke, Mehmet adında üç kız bir erkek olmak üzere dört evlat sahibidir.

Çok küçük yaşlarda annesiz kalmış, büyütmek doğurmak kadar sancılıdır. Bunu biliyordu kızlarına iki annesinin de ismini verecek kadar vefalıydı. Kızları olunca baba Davutoğlu isim vermeyi hanımı Sare hanıma bırakır hanımı ise eşine bırakır Davutoğlu ise doğuran ve onu büyüten iki annesinin isimlerini verir.

En büyük kızı Sefure Yıldız holdingin kurucusu Sabri Ülker'in 3cü torunu Ahmet Özokur ile ortanca kızı Meymune ise İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçunun oğlu Talha Topçu ile evlidir.9 yaşında iken Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a babamı ne zaman işten kovacaksınız diye mektup yazan Hacer Büke 14 yaşındadır. Hacer Bükeyi babası cilve kuşum diyerek sever. Babasının ismini verdiği oğlu Mehmet eğitimine devam etmektedir.

Sare hanım eşinin Bakan olması sonrası birçok yardım ve sosyal destek kampanyasında daha çok kürtaj karşıtı platformlarda yer alır. Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ın da doktoru olan Sare Davutoğlu İstanbul/Bahçelievler'de özel muayenesinde Kadın Doğum uzmanı olarak hizmet vermektedir.

Son dönemlerde eşinin yurtdışı gezilerinde yanında bulunan Sare Davutoğlu, yıllar önce eşinin yükselen kariyeriyle ilgili şu yorumları yapar; Ben şuna inanıyordum: Ahmet Bey ne yaparsa doğru yapar. Bugün de bu düşüncem değişmedi. Öğretim üyesiyken de Baş danışman olunca da şimdi de ülkemiz için, insanlık için, bizim için ve çocuklarımız için yararlı şeyler yamaktadır. Bende bu çalışmalarında destek oluyorum teşvik ediyorum.

Sare Davutoğlu aile yaşamı ve eşi hakkında şunları söyler: Arabayla seyahate çıkmayı çok severiz. Arabayı Ahmet Bey kendisi kullanır. Çocuklarla beraber şarkı söyleriz. Ahmet beyin in evde yapmakta hoşlandığı tek iş kitap kolisi açıp onları tekrar yerleştirmektir. Kitaplarıyla uğraşmaktan müthiş bir zevk alır ve yıllar sonra bile bir kitabın yerini değiştirdiğimizde fark eder. Bir tek peynirli yumurta yapar ama onu da çok iyi yapar. Bulamaç çorbasını çok sever.

 Evliği boyunca eşi Ahmet Davutoğlu'nu bir kez öfkeli gördüğünü söyleyen Sare Davutoğlu "O da İsrail'in Mavi Marmara saldırısından sonra BM'de konuşma yaparken" der.

"Ahmet Bey'i tanıyan herkes çok sever. Kimsede durmayan çocuklar bile onda durur. Öyle pozitif bir enerjisi vardır, sağ olsun. Ahmet Bey öyle bir insandır ki sivrisinek falan görünce 'Sare hanım, gel öldür der.

İstanbul Erkek Lisesi 438 Ahmet Davutoğlu, arkadaşlarının arasında farklılığı fark edilen kantin de masanın üzerine çıkarak haykırarak coşkuyla Sakarya türküsünü okuyan Ahmet Davutoğlu, Artık Bugün Türkiye Cumhuriyetin 26. Başbakanı, kurulan 62 Hükümetin Başbakanı, Dokuz milyon üyesi bulunan AK Partinin Genel Başkanıdır.



 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.