Recent Comments

Bozkır Antalya Yolunun Çöken Kısmı Yapılıyor


​Geçtiğimiz yıl tamamlanarak trafiğe açılan Bozkır-Antalya yolunda bir yıl bile geçmeden kış aylarında meydana gelen heyelan nedeniyle yolda çökme meydana gelmişti. Bizlerde Bozkır Postası gazetesi olarak konuyu altı ay sonra kaleme almıştık. Böylece yayınımız amacına ulaştı ve hummalı çalışmalara başlanmıştı.

Yaklaşık olarak 8 aydır trafiğe kapalı olan Bozkır-Antalya yoluyla ilgili bir ay önceki gazetemizin sürmanşetinde, "Neredesin Ey Karayolları" başlıklı haberimize MHP Konya Milletvekili Bozkırlı Mustafa Kalaycı'dan cevap gelmişti. Kalaycı gazetemizin genel yayın yönetmeni Yunus Yılmaz'ı o tarihte arayıp, gazetemizdeki yayınlanan 
haber üzerine Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız'la görüştüğünü ve haberimizin detayıyla ilgili Bölge Müdüründen bilgiler aldığını belirtmişti.

Bölge Müdürü Mahmut Yıldız'ın ise Kalaycı'ya: "Evet vekilim haber doğrudur. Yoldaki çökme çalışmalarımıza başladık. İnşallah 15 Ağustos'a yetiştirip trafiğe açacağız" şeklinde görüşmelerinin olduğunun bilgisini de Milletvekili Kalaycı gazetemize telefonda aktarmıştı.

Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın telefonda gazetemize yaptığı o zamanki açıklamaları bizler haber yapmamıştık. Ama ne var ki; 15 Ağustos'un geçmesine rağmen yolun halen trafiğe açılmamasını takip eden gazetemizin genel yayın yönetmeni Yunus Yılmaz, Milletvekili Kalaycıyı telefonda aradı ve "Vekilim Karayolları Bölge Müdürümüz size 15 Ağustos'ta Bozkır-Antalya yolunu trafiğe açacağız demişti" demesi üzerine Kalaycı: "Yunus bey ben Bozkır'da çay boyundayım. Hemen gazeteye geliyorum" dedi ve Kalaycı gazetemize gelerek, Karayolları Bölge Müdürünü telefonuyla aradı. Kalaycı Karayolları Bölge Müdürüne: "Müdür bey Bozkır-Antalya yolumuz halen trafiğe kapalıymış siz 15 Ağustos'ta trafiğe açacağız demiştiniz. Ben şu anda Bozkır Postası Gazetesindeyim" diyen Kalaycı'ya, Karayolları Bölge Müdürü Yıldız: "Vekilim yarın ben o bölgeye geleceğim. Öğle saatlerinde, Bozkır- Antalya yolundaki çöken yerdeki çalışmaların devam ettiği bölgede buluşalım" dedi.

Bu görüşmelerin üzerine ertesi gün öğle saatlerinde tekrar gazetemize gelen Milletvekili hemşehrimiz Kalaycı, gazetemizin genel yayın yönetmeniyle birlikte Bozkır-Antalya yolundaki çalışmaların olduğu bölgeye giderek Karayolları Bölge Müdürümüzle buluştular.
Bozkır-Antalya yolundaki çöken bölgedeki çalışmaları inceleyen Milletvekili Kalaycı ve Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bölge Müdürü Yıldız: "Vekilim ben size Ağustos'un 15'inde trafiğe açacağız demiştim. Gördüğünüz gibi çalışmalarımız yoğun tempo ile devam ediyor. Çalışma alanımız oldukça geniş bir alandır. Allah nasip ederse bu sefer kesin olarak konuşuyorum, Eylül ayının 15'ine kadar çalışmalarımız tamamlanarak trafiğe açacağız. Evet, bizlerde biliyoruz. Yaz aylarında bu yolun trafiğin kapalı olması bizleri de zor durumda bıraktı. Bu yoldaki çalışmalarımızı ara ara ben kendimde gelerek bire bir takip ediyor ve inceliyorum" şeklinde Milletvekilini bilgilendirdi.
Hemşehrimiz Bozkırlı Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'da Karayolları Bölge Müdürüne vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve gördü. Bölge müdürü Yıldız'a çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür eden Kalaycı bölgeden ayrıldı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.