Recent Comments

İlçemiz Bozkır'da Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Gerçekleştirildi


İlçe Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Toplantısı Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir'in koordinatörlüğünde Bozkır Halk Eğitim Müdürülüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bozkır ilçesinde hizmet veren 30 Kurum, Kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşunun ortak katılımı ile gerçekleştirilen planlama toplantısı Ekim ayında başlayacak olan yeni 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde ilçede yürütülmesi planlanan eğitimler, Kurslar, Seminerler ve etkinliklerin kararlaştırılması için yapılıyor.

Toplantıda Bozkır Halk Eğitim Müdürü Memiş Akbulut 2013-2014 Eğitim Öğretim döneminde yapılan kurslarla ilgili bilgiler verdi. Müdürümüzün vermiş olduğu bilgilere göre 166 kurs açılmış ve 3.500 kursiyer açılan bu kurslara katılmış. Köy ve kasabalarda düzenlenen Okuma yazma seferberliği kapsamında da %92 başarı sağlandı. Halk Eğitim Müdürlüğünün ayriyeten Açık Lise ve Açık Ortaokul hizmeti verdiğini belirten Akbulut yeni dönemde de çalışmaların devam edileceğini belirtti.

Toplantıda ilçe bazında bölgeler oluşturularak bu merkezlerde o çevredeki mahallelerde okuyan öğrencilere hafta sonları okul derslerine takviye etütler verilmesi yönünde kararlar alındı. Eğitim faaliyetlerini yürütecek olan Bozkır Milli Eğitim Müdürlüğü ilçede yürütülecek tüm eğitimleri ve etkinlikleri kapsayacak bir plan hazırlayarak bu plan doğrultusunda en etkin bir şekilde eğitimlerin verilmesi amaçlanacak.

Kaymakamımız Mustafa Demir okulların kapalı olduğu dönemde olduğu gibi, hafta sonları da spor yönünden öğrencilerin Spor etkinliklerine ağırlık verilmesi için çalışmaların devam ettirilmesini istedi.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup Çetin

Haberin Tüm Fotoğrafları için Tıklayınız!!!
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.