Recent Comments

KOMEK KURSLARI BİLGİLENDİRME TOPLANMASI

YARIN 10/06/2015 Çarşamba öğleden sonra saat 14:00 da Bozkır Belediye Düğün Salonunda KOMEK yetkililerinin katılacağı bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.  Tüm halkımız davetlidir.

KAYITLARIMIZ 01-14 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA OLACAKTIR. DERSLERİMİZ 22 HAZİRANDA BAŞLAYACAKTIR. 
KOMEK 71 kurs merkezinde okullar, spor salonları, havuzlar, camilerimiz vb.  yerlerde Yaz Okulu faaliyetlerini sürdürürecek olan KOMEK’in Yaz Okulu kayıtları 9-16 yaş grubu tüm öğrenciler için 01-14 Haziran tarihleri arasında www. konya. bel. tr ile www. komek. org. tr adresleri üzerinden yapılacaktır.

 
KOMEK Yaz Okulu projesinde 9-16 yaş aralığındaki Konya il merkezi ve tüm ilçelerdeki öğrenciler okul döneminin bitmesiyle birlikte yaz okuluna kayıt yaptırabilecek. Okul programının yoğunluğu ve öğrenci sayısına bağlı olarak ihmal edilen , sanat, spor ve gezi aktiviteleri Yaz Okulunda yapılırken, öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve Temel dini Bilgilerin öğretileceği derslerde verilecek. Derslerle birlikte güzel ahlakı varlığıyla tamamlayan peygamber efendimiz Hz. Muhammed s.a.v’in ve sahabilerin örnek hayatı öğrencilere aktarılacak.
Sanat eğitimi KOMEK binaları meslek lisesi binalarında, spor eğitimleri ise paydaşlardan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İlçe belediyelerine ait spor salonları ve yüzme havuzlarında değerler eğitimi ihtiyaca göre il müftülüğüne bağlı Kur’an Kursları ve Camilerde yapılacak. Doğa Kampları ve gezi programları ile şehir merkezinde çocuklarımız taşra hayatını yakından incelerken, ilçelerdeki çocuklarımız da şehir merkezin gezerek farklı bir deneyim yaşamış olacaklar.
Çocuklarımız kendilerine rehberlik edecek eğitim koçları sayesinde gezi programlarına ve diğer aktivitelere düzenli olarak katılıp ders zamanlarını da oldukça verimli geçirecekler. Pedagojik formasyona uygun dini eğitim alcaklar, eğlenceli spor ve sanat etkinlikleri yapacaklar.
 
SANATLA, SPORLA VE AHLAKİ EĞİTİMLERLE ÇOCUKLARIMIZDA FARKINDALIK OLUŞTURULACAK, DAHA DUYARLI BİR NESİL KOMEK YAZ OKULLARINDA YETİŞECEK. ARTIK KOMEK YAZ OKULU İLE YAZLAR EĞLENCELİ, SANAT, SPOR VE EĞİTİM DAHA VERİMLİ.


KOMEK YAZ OKULUNDA NELER VAR
KOMEK Yaz okulunda din ve değerler modülüyle; Öğrenciler Temel Dini Bilgileri ve Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenecek. Öğrenciler Kur’an-ı Kerim derslerine kendilerine uygun seviyeden başlayacak. Hz. Muhammed (a.s) ve sahabilerin hayatı incelenecek. Elif-Ba cüzü ve Kur’an-ı Kerim ücretsiz olarak tüm öğrencilere verilecek. Ayrıca yaz boyunca okuyup faydalanacakları her sınıfa ayrı olmak üzere 4 dergi, 2 kitap ve 8 kısa filmlik bir DVD’de ücretsiz olarak verilecek.

Şehrimi Tanıyorum turları ile Müze ve Tarihi Mekân Gezileri, Bilim ve Sanat Merkezi ziyaretinde bulunulacak. Programa ilçeden katılan şehir merkezini, şehir merkezinden katılanlar da ilçeleri gezme imkânı bulacak.

KOMEK Yaz okulunda spor modülünde bir çok branş olacak. Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi gibi seçilen branşa uygun olan bir program takip edilecek. Ayrıca isteyen herkes yüzme programına katılabilecek, hem yazın bunaltıcı sıcaklarından kurtularak hem de yüzme öğrenebilecek.

Haftalık etkinliklerdeki başarı performansına göre bir gecesi yatılı iki günlük doğa kamplarıyla şehrimizin doğal güzelliklerini göreceğiz. Ayrıca günlük doğa yürüyüşü programlarıyla da eğlenceli ve bilgi dolu bir yaz geçirilecek.

KOMEK Yaz okulunda Sanat Modülüyle; çeşitli etkinliklerle yeteneklerimizi keşfedecek ve el becerilerimizi geliştireceğiz. Resim, Örgü, Ebru, Hat, Seramik gibi 20 farklı branştan öğrenciler kendilerine uygun olanı seçebilecek. Müzik dersleriyle Ud, Keman, Ney, Gitar ve diğer sazlarla ilgili bilgi sahibi olacak istediğimiz bir sazı çalmayı öğrenciler öğrenebilecek.

Etkinlikler ve dersler eğitim merkezlerinde, şehir parklarında oyun ve açık hava ortamında yaparak eğlenceli bir eğitim programı takip edilecek.

DEĞERLER EĞİTİMİ
Özgün, farklı, öncü yapısıyla KOMEK Yaz Okulunda “Değerler Eğitimi” yerli, milli ve manevi değerlerimiz konusunda farkındalık oluştururken, “Kur’an-ı Kerim okumak, namaz surelerini ezberlemek ve temel dini bilgiler edinmek, efendimiz ve dostlarını tanımak”, eğitimleri uzmanlar tarafından verilecektir.  Din ve değerler eğitimlerimiz Kur’an-ı Kerim öğretimi başlangıç, orta ve ileri düzeylerde üç kur olarak yürütülecektir.  Temel dini bilgiler, öğrencilerin yaş düzeyine göre verilecektir.  Her öğrencimize 1 Elif Cüzü, 1 Kur’an-ı Kerim yanında Değerler Eğitimi çerçevesinde erdemleri içeren 4 dergi, 2 kitap, 8 kısa filmlik 1 DVD ücretsiz olarak verilecektir.  Velilerimize ise kılavuz kitap hediye edilecektir.



SANAT ETKİNLİKLERİ
Sanat etkinlikleriyle üretmek, hobi sahibi olmak, eğlenerek yeteneklerini keşfetmek ve el becerilerini geliştirmek üzere el sanatları, resim, müzik, origami ile öğrencilerin el becerileri uzman öğreticiler eşliğinde geliştirilecektir. Yaklaşık 20 farklı branş arasından kendine uygun olan branşı seçecek olan öğrencimiz seçtiği branşın malzemelerini kendi temin edecektir.  Diğer bütün materyaller KOMEK tarafından verilecektir.  Sanat branşlarımız şöyledir; Ud, Keman, Ney, Piyano, Gitra, Bağlama, Tezhip, Keçe, Örgü, Resim, Origami, Ebru, Hat, Fotoğraf, Drama, Dokuma, Seramik, Sabun Yapımı, Takı Tasarım, Ahşap Boyama vb.



SPOR ETKİNLİKLERİ
Spor bir Yaz Okulunun olmazsa olmazıdır.  Bu dönem yaz okulumuzda çocuklarımızın bedensel gelişim için farklı branşlara spor aktiviteleri ve doğa kampları düzenlenecektir.  Spor etkinlikleriyle güçlenmek, gelişmek, sağlıklı yaşamak, özgüven kazanmak, disiplinli, azimli ve kararlı olmak başlıca ilkelerimizdir.  Yaz spor eğitimlerimiz spor salonlarında yapılacaktır.  Her branş için ayrı bir program izlenecektir.  24 kişilik gruplara öğrenci koçları ve uzman öğretmenler eşlik edecektir.  Öğrenciler spor kıyafetleriyle eğitime katılacaktır.  Her öğrenci sağlık raporu getirecektir.  Haftada bir gün yüzme programı uygulanacaktır.   Yaz Okulu Spor branşlarımız ise, Zeka Oyunları, Geleneksel Çocuk Oyunları, Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç, Aerobik, Atletizm, Yarışlar, Doğa Kampları, Badminton, Yüzme.

KOMEK Yaz Okulu kayıtları 1 Haziranda başlayacak olup en geç 14 Haziran tarihine kadar www. komek. org. tr adresinden ön kayıt yapılabilir.  KOMEK Merkezlerimizde yapılacak kesin kayıt sırasında veli izin dilekçesi istenecektir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.