Recent Comments

SEÇMEN; “ORTAK AKIL” DEDİ


7 Haziran seçimleri ülkeyi yönetmeye talip olanlara büyük mesajlar verdi.
Bizim toplumumuz öncelikle tek adamlığı, tek parti sistemini tahakküme dayalı yönetimleri istemiyor.
Bunun örnekleri geçmiş dönemlerde yaşandı. 
Bu seferde gidişatı öyle gördüğü için dur deme ihtiyacını hissetti seçmen.
Seçmen; "Ülkeyi ortak akılla yönetin, istişare müessesini oluşturun, uzlaşma sağlayın birbirinizi denetleyin" dedi.
Kimse endişe etmesin ki, bu ülkede eğer parti liderleri ülkesini seviyor, ülkeye hizmeti ilk şart olarak görüyorsa kısa zamanda seçimin şoku atlatılır diyalog ve uzlaşma ortamı sağlanır diye umuyoruz.
BÜYÜK VAZİFE AK PARTİDE
AK Parti seçmeni öncelikle bir çok yaşadı. Hatta sosyal medyada üzerinden ağza alınmayacak laflar sarfedildi. Tabi AK parti seçmeni geçmiş seçimlerde olduğu gibi oylarını yüksek puanlarda milletvekili sayılarını da kabarık görmek istiyorlardı. Bu duruma Cumhurbaşkanının istekleri doğrultusunda şartlanmışlardı. Tabi keşke Cumhurbaşkanı seçimlere müdahil olmasaydı daha farklı olurdu diye düşünüyorum.
Her şeye rağmen AK Parti seçim kaybetmiş yok olmuş dibe vurmuş bir durumda değil. AK Parti asli seçmeni oy oranı zaten %30'lar seviyesindedir. Bundan üstü zorunlu olarak AK Partiye oy verenlerdi yani kaygan oy. 2007 ve 2011 seçimleri sonrası AK Partiye oy verenler arasında yapılan anketlere göre %40 civarı zorunlu oy görünüyordu. Bu genelde %20'lere tekabül eder. Bu %20 kaygan zorunlu oyun sadece %10'nu kaybetti henüz. 
Yani AK Parti'ye oy veren seçmen bir mesaj verdi. 
Dedi ki; "Biz yaptığın yollara, barajlara, tünellere hastane ve okullara teşekkür ederiz kabul ediyoruz. Fakat ülkenin temel mihekleri olan hukuk çökmesini, sistem değiştirme girişimlerini yani temeldeki oynamalarını, tek adamlık ve tek partiye gidişatı kabul etmiyoruz. Kendine gel ülkeye hizmeti uzlaşma, ortak akılla yönet" mesajını verdi.
AK Parti başarısız bir seçim geçirmedi. Gene 1. Parti gene iktidara en yakın parti.
Şimdi AK Parti kurmaylarına öncelikle de Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'na büyük görevler düşmektedir. Uzlaşma ortamını sağlayıp ülkenin selameti için bir an önce adım atmalıdır. AK parti'nin üstünden de cumhurbaşkanının vesayetini kaldırmalıdır.
PARTİLER UZLAŞMA ORTAMINDA YER ALMALI
Seçimlerde CHP kendisini korudu. Az miktarda oy eksilmesi yaşamış olsa da milletvekilliği sayısını korudu. MHP oy oranında beklenen artışı yaptı milletvekili sayısını yükseltti. HDP beklenenin üstünde oy oranı milletvekili sayısıyla sürpriz yapan parti oldu. Barajı aşacağı kesindi ama oy oranı bu kadar beklenmiyordu. 
Bu sonuçlardan sonra CHP, MHP ve HDP bir şekilde ülkenin selameti için uzlaşma ortamında yer almalı, kapıları kapamak yerine uzlaşma ortamları sağlanmasına yardımcı olmalıdır. Özellikle CHP, MHP ve HDP bu dönemde kapıları kapatarak siyaset yaparlarsa seçmenin mesajını algılamamış olurlar ve seçmenin gazabından kurtulamazlar.
EN DOĞRU SEÇİM DENETİMLİ İKTİDAR
Bu tablo ülkeyi ortak akılla yönetilmesi konusunda partilere görev verdi seçmen. Bu tabloya baktığımızda direk koalisyon çıkması oldukça zor görünüyor. Aslında olmalı AK Parti – CHP, AK Parti – MHP koalisyonları en doğru mantık. HDP ile yapılacak bir AK Parti koalisyonu zaten şaibelerle geldiği için mümkün değil. AK Parti de kabul etmez.
Fakat koalisyon yerine denetimli dış destekli AK Parti iktidarı en doğru olsa gerek. 
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu biran önce tüm partileri hatta meclis dışında kalmış seçime katılan parti liderleri dahil bir araya gelip istişare ederek hükümet kurmasına destek istemesi gerekir. Parti liderlerinden istişare heyeti oluşturması ve fikirlerine itibar etmesi gerekir. AK Parti hükümeti oluşturacak diğer partiler güven oyu desteği verecekler. Böyle kurulacak bir iktidar hem istikrarı korur hem uzlaşmayı sağlar.
Ülkenin selameti ve istikrarı için bu şart.
TEBRİK EDER HİZMET BEKLERİZ.
Bozkır adına Konya milletvekili olarak seçilen AK Partiden seçilen Ziya Altunyaldız, MHP'den Mustafa Kalaycı ve Sayıt Gönen'i en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Partilerine bakılmaksızın Bozkırımız adına güzel işler yapacaklarına yürekten inanıyorum. Her türlü yapmak istedikleri güzel işlerde ve projelerinde yanlarında olduğumu belirtirim. Melletvekillerim Bozkır'ın umudu sizlersiniz siyasi duruşunuz ne olursa olsun hizmet Bozkır için olsun. 
Ülkemize seçimler hayır getire.
Selametle…
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.