Recent Comments

Allah Rızası İçin


İnsanların ihtiyacını karşılaması için mutlaka paraya ihtiyacı vardır. Çoluğunun , çocuğunun nafakasını sağlamak her aile reisinin  görevidir.Yalnız  bu işi yaparken  helal yoldan kazanmaya çalışmak zorundadır çünkü  haram yoldan kazanılmış paranın, insanların ahı olan paranın  çocukları için zehir zıkkım olacağını bilmelidir.Bu gün hastalıktan sıkıntıdan  insanımız kıvranmakta   birçoğumuz  parayı bir araç  olarak görmeyi bıraktık  bir amaç oldu para kazanmak.Böyle olunca  cebimizin nasıl dolduğu önemli olmamaya başladı artık. Dolsun da nasıl dolarsa dolsun .Yahudi felsefesinde olduğu gibi amaca ulaşmak için her yolu mubah(caiz)görmeye başladık.Sadece gelecek olanı düşünür olduk   günü  birlik ucuz hesaplar yaptık. Hâlbuki mesele  o kadar basit değil.Çünkü haram yoldan elde edilmiş parayla alınan yiyecek içecek  evlatlarımızın bedeninde zehir oldu , hasta etti onları  verdiğimiz doktor ilaç iğne parası  haram yoldan elde ettiğimiz paranın  kaç katı bizden çıktı.Tabi ki biz bunun hiç  bu yönünü   düşünmediğimiz için kendimizce sebepler bulduk.Oysa bir düşünsek evimize getirdiğimiz paranın kaçta kaçı helal.O zaman iş daha başka olurdu.
 Türk ve   İslam tarihinde bunun örnekleri çoktur.İmam-ı Azam  Ebû Hanife  kumaş alıp satan bir esnaftır.Yanlışlıkla arızalı bir kumaş sattığı zaman eğer sattığı kişiyi bulamazsa o günkü kazancının tümünü fakirlere dağıtırdı.
   Bu gün bırakın yanlışlığı  insanlar  birkaç kuruş daha fazla kazanmak için  bozuk gıda maddeleri üretmekten  geri durmuyorlar .Ve işin garibi herkes bu durumdan şikayetçi ama kimse yaptığı yanlıştan vazgeçmiyor. Ha,    felsefe şu  ben  hileli mal  üreteyim satayım.Ben çalayım ,çırpayım.Ben aldatayım  ama benim malım çalınmasın, bana bozuk mal satılmasın, bana hile yapılmasın .Peki bu mükün mü? İki cihan Peygamberi,  Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sav) bir hadisinde “men dakka duka yani  sen başkasının kapısını çalarsan   senin kapın da  çalınır” buyuruyor.Sadakada bile   kendimizin  beğenmediğini başkasına  vermemiz gerektiği dinimizin prensiplerindendir.Hal böyle iken kendi çocuklarımıza yedirip içirmeyeceğimiz maddeleri nasıl üretip de başkaların sağlığını   tehlikeye atabiliyoruz.
    Artık vicdanlarımız cüzdan olmaktan   toplum mahvolmadan kurtulmayacak mı .Bu anlayışın tüm topluma zarar verdiğini ne zaman anlayacağız.
       İşte  Kurban Bayramı  geliyor.Kurban kesmek dinimizin vecibelerinden .Gücü yeten herkes gücüne göre bir kurbanlık  alıp kesecek etini de yoksullara dağıtıp  Allahın  verdiği bir görevi yerine getirmenin iç huzurunu yaşayacak.Gelin görün ki  aylardan beri    gözünü para hırsı bürümüş insanlar Allah için   kurban olarak  kesilecek hayvanlara  bile  hormon verip pazarlara sürecekler.Hiç olmazsa  Allah rızası için kesilecek bu hayvanlara hormon verip  yılda bir kez olsun et yiyecek insanları zehirlemeyin.Biraz insafa merhamete gelin.O kazandığınız paralar zehir olup iç organlarınızı parçalayacak kendinize kötülük yapıyorsunuz , uyanın.
  Allah (c.c) bizleri  vicdanları cüzdan olmaktan kurtulmuş bir toplum olmayı nasip etsin.Çünkü huzurlu bir toplum olabilmek için başka çaremiz yok (AMİN)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.