Recent Comments

Bu Derdin Dermanı Yok mu

Bu Derde Derman Yok mu?

Kaç yıldan beri   yaylalara ağaç dikilsin  yaylalarımız  çıplaklıktan kurtulsun  diye çeşitli planlar  ve hesaplar yaparken   çok acı bir gerçeğin farkında değiliz .Aslında farkındayız da bir şey yapmak için en ufak bir gayretimiz çabamız yok .Neredeyse on yıla yaklaşıyor  Sorkun  Kasabası ve çevresindeki ladin ormanlarında   bir kuruma başladı .Biz  yaylarlı ağaçlandıracağız derken .Sorkun Kasabasının çevresindeki ormanlar hızla yok olmakta.Ne bir yetkili  ne de bir kasabalı  bunu  ilgili mercilere  taşıdı .Bu içler acısı  olayı geçen gün  Sorkun Kasabası Sitesi üyelerinden  Emin Durna   olayı gündeme getirmiş  çektiği fotoğrafları siteye koymuş.Görüntü çok vahim eğer önlem alınıp bir şeyler yapılmazsa  kısa zamanda yaylalara dönecek  kasabanın çevresi de. Sorkun Kasabası ve diğer kasabalardaki sınırlı ve kısıtlı olan tarım alanları da  yok olup gidecek. Ve su sıkıntısı da hat safhaya ulaşacak .
Peki bu noktada yapacak hiçbir şey yok mu ? Yetkililere buradan   soruyorum  yıllardan beri bu ağaçlar kururken  acaba sebepleri araştırıldı  öğrenildi mi?Öğrenildiyse bir tedbir alındı mı? Gereken çalışmalar yapılmadıysa neden yapılmadı  ? Her ağaç bir milli servettir.Kuruyan yok olan çocuklarımızın geleceği değil mi? Halk olarak bizler ne yaptık  yetkililere olayı  aktardık yardım istedik mi ? Eğer şimdiye kadar  gerekli teşebbüslerde bulunulmadıysa zaman geçmiş değildir.
   En azından belki yenilerinin kurumasının önüne geçilebilir.Ve yeni yetişenlerin hastalanması  ve sebep neyse önlenebilir.
   O zaman vakit varken bir an  önce ilgililere  sesimizi duyurmalı ve  gereken yardımı istemeliyiz bu birkaç kişinin bireysel çabasıyla olacak bir şey değil .Sorkun Kasabası , Dere Kasabası   hatta Çağlayan Kasabasındaki  vatandaşlarımız da   hangi kurum ve kuruluş  ilgileniyorsa  iletmeli .Bu bir toprağına sahip çıkma  çabasıdır .Bu bir vatanseverliktir.Sanal su kavgalarıyla  bu iler de bir yere varılmaz .
          Selam ve saygılarımla

Not: Bu Konya  Orman Bölge Müdürlüğünün e-postası problemi duyurmak isteyenler   mail gönderebilir   [email protected]
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.