Recent Comments

Kırk Çatal Yürekli Bir Yiğit Adam Vardı!.

Değerli dostlarım, ülkemizde kırk yıldır yiğitliğiyle nam salmış bir dostum vardı. Bu günlerde o dostu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.O sadece bir siyasi parti başkanı değildi. O dost ki; adalet, sadakat, muhabbet, şefkat, tefekkür, vefa, güven, mütevazı, hoşgörülü, müşfik, aydın, samimi bir çile adamıydı. O, Ozan Arif’in tabiriyle KIRK ÇATAL YÜREKLİ Muhsin Yazıcıoğlu’ndan başkası değildi.
Kırk Çatal Yürekli Yiğit Adam ile aramda kısa kısa hoş anılar geçti. Onları sonraki yazılarımda aktarmak istiyorum. Bugün O’nu, düşüncelerini ve hayata bakışını O’nun kendi sözlerinden tanımanızın daha uygun olacağını düşünüyorum. Bilge Kağan, Tonyukuk, Mustafa Kemal ve diğer Türk büyüklerinin yaptığı gibi O’nun tarihe altın harflerle yazılacak olan o muhteşem “Bir Hayalim Var” hitabıyla sizleri baş başa bırakıyorum.

Bir Hayalim Var
Değerli arkadaşlarım!
Bir hayalim var! Bütün vatandaşlarımızın ayyıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum!
Bir hayalim var! Başını örten ve açanın aynı üniversitede yasaksız, kavgasız kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum!
Bir hayalim var! Türk, Türkmen, Alevi, Sünni ayrımı olmadan zengin, fakir, yoksul ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınırsız, kaynaşmış bir Türkiye istiyorum. Kısacası Adriyatik’ten Çin settine kadar kaynaşmış, güçlü bir Türk Dünyası hayal ediyorum!..
Hayal ediyorum!..
Hayal ediyorum!..
Brüksel yollarında ömrünü tüketen değil, IMF kapılarında sürünen değil, Avrupa’nın önünde diz çöktürülmüş bir Türkiye değil, Türk Dünyasıyla buluşmuş, Türk-İslâm Dünyasına önderlik yapan büyük bir Türkiye hayal ediyorum!..
Değerli dostlarım!..
Can arkadaşlarım!..
Böylesi bir hayalin peşinde koşmaya, yorulmaya, çalışmaya var mısınız?
Sizi yıllarca küresel emperyalist sermayenin uşaklığına mahkûm etmek isteyen güçlere karşı
Ben Türk’üm! Türk esir olmaz!..
Ben Türk’üm! Türk devletsiz olmaz!..
Ben Türk’üm! Türk bayraksız olmaz!..
Ben Türk’üm! Türk ezansız olmaz!..
Ben Türk’üm! Türk hürriyetsiz olmaz!..
Diyor musunuz?
Diyecek misiniz?
Size soruyorum?
Sarkışla Lisesi’nde Genç Ülkücüler teşkilatına girdiğim o ilk gündeki Ülkücü heyecanımla, Alperen ruhumla bir kere daha söylüyorum. Evet adım Muhsin Yazıcıoğlu ben ve arkadaşlarımda döneklik olmaz!..
Biz inandığımızı yaptık! İnandığımızı yapmaya devam ediyoruz! Ne yaptıysak inanarak yaptık! Ne yaptıysak onlar inandığımızdır! Yanlış da yapmış olabiliriz! Eksik de yapmış olabiliriz! Zamansız da yapmış olabiliriz! Ama şuna inanın ne yaptıysam inanarak yaptım! İnandığım o olduğu için yaptım! Öyle yaptım!
Sağım, solum, arkam, önüm işte ben buyum!
Sağımda, solumda, arkamda, önümde icazet alma ihtiyacı duyacağım hiçbir derin güç yok! Hiçbir güç yok!
Ben milletime güveniyorum!
Muhsin Yazıcıoğlu
Bu güzel hayalin gerçekleşmesinin tüm Türk Gençliğinin bir ödevi olarak görüyorum. Bu güzel ve anlamlı hitabı Kırk Çatal Yürekli Yiğit Adam’ın mezar taşına da yazılmasını ailesinden ve BBP yetkililerinden önemle istiyorum.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.