Recent Comments

O, Tam Bir Bozkır Yiğididir!..

Bozkırlı Adıgüzel Ata kardeşimizden bahsediyorum. 

Onunla internetten tanıştım. Yaklaşık iki ay önce Facebook’ta arkadaşlarla oluşturduğumuz BOZKIR gurubuna katılmış ( BOZKIR Gurubunun linki) Bozkırlı olduğunu ve ısrarla Konya Amatör kümede mücadele eden bir kulüpte futbol oynamak istediğini yazıyordu. Baktım ki bu konuda ısrarlı. Ben de öğrencilerimin oynadığı Konya Selçuk Spor’a gönderebileceğimi söyledim ve gönderdim. Şimdi artık istediği futbolu oynuyor ama muhteşem oynuyor. Deyim yerindeyse Konya O’nu konuşuyor.Adıgüzel ile önceden hiç görmemiştim telefonla beni aradı. Bizde tam o sırada Konya Selçuk Spor antrenörü ile Konya Gençlik Spor İl Müdürlüğü 3. Nolu sahada müsabaka izliyorduk. Oraya gelmesini söyledim. Hem müsabaka izliyor hem de Adıgüzel’i merak ediyordum. Saha kenarında ki görevlilere bir şeyler soran bir genç gördüm ve antrenör arkadaşa “Adıgüzel şu aşağıdaki genç ise duruşunda iyi bir sporcu tipi var” dedim. Oda olumlu olarak “evet ama galiba o değil” dedi

Bir süre sonra tribünde yanımıza işte o beğendiğimiz genç geldi tanıştık. Adıgüzel imiş, antrenör arkadaşla konuşupo antrenman saatlerini konuşup Adıgüzel işine gitti. Antrenör arkadaştan Bozkırlı hemşerime normalden daha fazla toleranslı olacaksını, rica ettim Zaman zaman antrenör arkadaşa Adıgüzel antrenmanlarda nasıl diye bilgi aldım.

Bir iki antrenman sonrası arkadaş bana “Bu çocuk bana üç yıl önce gelseydi şimdi profesyonel olurdu!” diyerek bana umut verdi. Konya 1. Amatör Küme ikinci devre müsabakaları başlamasıyla takımı Adığüzel kardeşimizin oynadığı bölgeye transfer yapmasına rağmen verilen yirmi dakikalık oynama şansını çok iyi kullanmış ve bir hafta sonra 90 dakika güzel futboluyla herkesin takdirini toplamıştır.
Geçen hafta Antrenörler Derneğinde çay içiyorduk, Konya Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde futbol işlerinden sorumlu Bozkır Akçapınarlı Mehmet Çetinbulut ağabeyimiz Adıgüzel’i oynadığı müsabakada izlediğini ve bu çocuğu nerden aldınız diye sorduğunu kulüp antrenörü; “Muammer Tunahan bize getirip bu çocuğa bir şans verin dedi bizde oynatıyoruz Adıgüzel sizin Bozkırlı” demiş Mehmet Çetinbulut, ağabey “Bozkırlı olarak bu duruma çok sevindiğini hem Adıgüzel hem de seninle gurur duyuyorum” diyerek sevincini ifade etti.

Bu hafta Adıgüzel yine sahanın yıldızıymış, takımı deplasmanda 6:1 yenmiş, onun başarısına Bozkırlı biri olarak ne kadar seviniyorum biliyor musunuz?

Adıgüzel içindeki kızgın volkanı dışarıya fışkırtıyor!.. Sanki çölde susuz kalanlar gibi büyük bir özlemle sahada futbol oynayışının altında önemli gerçekler var. Geçen gün yine Facebooktan görüştük o sevinçten uçuyordu bana yazdığı cümleleri onun ruh halini anlamanız için sizlerle paylaşmak istiyorum:
“Hocam sizin sayenizde takıma girdim her şey için sağ olun”
“Konya’da tanıdık olmayınca iki sene boşa gitti iki sene önceki halim olsaydı her şey daha kolay olabilirdi”
“Biz lise sonda Bozkır Futbol Turnuvasında hocamız 1. gelen Konya’da ki turnuvalara gidecek diye motive etti. Biz de Konya’ya geleceğiz diye nasıl oynardık bütün takımları farklı mağlup ettik ama gelemedik imkân olmadı”
“Hocam o zaman biz lise sondaydık Bozkır Gençler Birliği süper amatörde bizi antrenmanlara çağırdılar gittik. Oyuncular sanki Süper Ligde gibi bizi hor gördüler okul bitince buraya geldim. Zaten orda hiç oynayamadım buraya geldiğim zamanlar da Bozkır Gençler Birliği’nin gurubunda bir takıma girip onlara karsı oynamak istiyordum ama olmadı”
“Muammer Hoca arkadaşlara Adığüzel askerliği tecil ettirsin diye haber yollamışsın söylediler çok beğenmişsiniz sağ olun hocam ya valla her şey sayenizde oldu. Orada oynayanlar bunu anlayamaz oradakiler önemsemiyor belki ama benim takıma girmem bile benim için büyük basarı”
“Ne güzel hocam ya imreniyorum size keşke hayatı geri döndüre bilsek yani hocam dediğim gibi iki sene öncesi olsa her şey daha kolay ve de güzel olabilirdi. Sız olduktan sonra basarı gelir bence sizin gibi hoca bulmak kolay değil”
“Hocam babam Servet ATA, Oğul Tutumlu Ekmek Fırınında çalışıyor babam bana çok güveniyordu onun ve sizin güveninize layık olacağım!..”
Bir kez daha belirtmek istiyorum şımarmazsa Adıgüzel’in gecikmişte olsa daha büyük başarılara imza atacağını umut ediyorum.
Servet ATA Bey’e de buradan sesleniyorum oğlun Adıgüzel ile gurur duyabilirsiniz. O hırsı azmi ve gayretiyle bana göre tam bir Bozkır Yiğididir.
Adıgüzel, bir Bozkırlı olarak seninle gurur duyuyorum.
Bozkırlı gençlerimize örnek olması dileğiyle…

08.02.2010
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.