Recent Comments

Bayram Öncesi Bozkır Pazarı (Bayram Hazırlıkları)

Bayram Gelmeden bir gün önce hangi güne denk gelse herkes bilir Bozkır’da Pazar var Cuma Günü olmasa da Köy ve Kasabalardan herkes Cuma Pazarı için koşa koşa gelir.

Tatlı bir telaş vardır, Çor çocuk için kıyafet almak, Hediyelik eşya vs almak. Büyüklerinin yanında Köylerden gelen çocukların gözlerindeki ışıltıyı görmek lazımdır. Minnacık gözleriyle
Sağa sola kalabalığa bakar kendisi için alınacak Bayramlık kıyafet ve Ayakkabısını merakla bekler. Bir sağa bir sola o tezgâhtan o tezgâha en güzeli ve fiyat olarak en uygununu bulma arayışı.

Esnaf içinde Ekonomik bir bayramdır arife günleri özellikle Oruçlu geçen Ramazan günleri sonrası, Fazla iş yapmamış esnaf bayram gelmeden Bayram alışverişinin başlamasını bekler ve beklenen gün geldiğin. Bereketle donanır işyerleri.

Bugünde Pazar yeri dolmuş herkes alışveriş telaşında Fırsat bulup uzun zamandır çekemediğim Cuma pazarının Görüntülerini çekme şansı oldu. Sağdan soldan birkaç kare yakaladık buyurun seyire.

Şimdiden Sitemizin Takipçisi Kardeşlerimizin, Tüm Bozkır’lı Hemşerilerimizin ve Tüm İslam Âleminin Ramazan Bayramını En içten dileklerimle kutlarım. Birlik ve Beraberlik içerisinde nice Bayramlara inşallah.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN














 Bakarsanız Çarşamba çayımızda çikolata ikram eder gibi renk değiştirmiş.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.