Recent Comments

Kalaycı; Özür Dilemeliler

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bir programda Konya ve Konyalılar hakkında gerçek dışı haksız ithamlarda bulunulduğunu belirterek, ithamda bulunanları Konyalılardan özür dilemeye çağırdı. Kalaycı yaptığı yazılı açıklamada, Cnn Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge isimli programında Konya ve Konyalılar hakkında gerçek dışı haksız ithamlar gündeme getirildiğini ifade etti.

Program konuklarından Prof. Dr. Binnaz Toprak'ın Konya'da kadınların sokağa çıkamadığından bahsettiğini belirten Kalaycı, programda, yıllar önce Fuar Kültür Merkezi'nde onlarca dükkan, alışveriş merkezi ve sosyal alanlarla beraber yıkılan içkili restoranın kasten yıkılmış gibi gösterildiğini belirtti.

Programın konuklarından gazeteci Can Ataklı'nın da Konya'nın Türkiye'nin en çok içki tüketilen illerinden biri olduğunu söylediğini bildiren Kalaycı, şunları kaydetti:

'Araştırmacı kimliği taşıyan bir üniversite hocası ve bir gazetecinin, hiçbir araştırmaya dayanmadan Konya hakkında söyledikleri ön yargılı sözler Konyalıları fazlasıyla üzmüştür. Bu sözlerinden dolayı kendilerini kınıyor, Konyalılardan özür dilemeye davet ediyorum. Konya, Çatalhöyük'ten bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kenttir. Türk İslam medeniyetinin Anadolu'daki ilk başkentidir. Anadolu'nun en büyük ilim irfan yuvaları Konya'da açılmış, Konya aynı zamanda Anadolu'nun kültür başkenti de olmuştur'

Kalaycı, Konya'nın dünyanın her zaman için ihtiyacı olan sevgi, barış, kardeşlik, hoşgörü gibi kavramların merkezi olduğunu ifade etti.

Konya'nın modern Türkiye'nin en yaşanabilir kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Kalaycı, Konya'nın herkesi kendine çağıran sevgi ve hoşgörü şehri olduğunu belirterek ön yargılı davrananların Konya'ya gelip yerinde gözlem yaparak düşüncelerini belirtmeleri gerektiğini kaydetti.
(MUM-MAT-NÖZ) - KONYA (Anadolu Ajansı)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.