Recent Comments

Kitaplarımın Gelirleri için Vakıf-Dernek Arıyorum

Anadolu’nun değişik yerlerindeki okullarda görevim gereği çalışırken ailelerin, çocuk-aile eğitimi alanındaki eksiklikler benim bu alanda çalışma yapmamı sağladı. Bu amaçla okullarda öğrenci-veli seminerlerine ağırlık vermeye başladım. Bunun yanında öğrenci velileriyle yaptığım görüşme ve seminerler velilerin işe yaradığı konusunda olumlu geri bildirimler alınca bu bilgilerin ailelerin işine yaradığını ve onlardan faydalandıklarına şahit olmaya başladım.
 Daha sonra bu bilgileri haftalık yayın yapan “Bozkır Postası Gazetesi”nde “Aile ve Çocuk Eğitimi” adı altında yayınlamaya başladık(Yazarlığa başlamama da sebep olan Bozkır Postası’na teşekkür edim). Niyetimiz hâlis olunca konuyu biraz daha genişleterek öğrenci ve öğrenci velilerinin ihtiyaçları doğrultusunda yazılarımızı yaklaşık 4 yıldır yazmaya devam ettik ve inşallah da devam edeceğiz.
İlçe halkının ve gazetenin internet sitesinden aldığımız geri bildirimler yazılarımızın bir boşluğu doldurduğunu gördük. Okurların yazımı benimsemesi ile de Konya’da günlük yayın yapan “Hâkimiyet Gazetesi”nde de (yaklaşık 3 yıldır) yazılarım yayınlanmaya başladı. Bunu dışında bazı ulusal dergilerde (Somuncu Baba, Diyanet Avrupa, Diyanet, Altınoluk, İrfan Mektebi, Ribat, Beyan…) ve internet sitelerinde (www.bozkirpostasi.com.tr www.hakimiyet.com www.siristat.com, www.egitimekrani.com …) de yayınlanmaya başlaması bizim şevkimizi artırdı.
Bizler başta kendimizi geliştirmek, öğrenci ve öğrenci velilerine faydalı olabilmek adına onlarla yapmış olduğumuz görüşmeleri, verimliliği artırmak ve bu bilgilerden bir Müslüman kardeşimizin daha faydalanabilmesi için onlarla paylaştığım bilgileri yazdım. Benim için küçük şeyler olan yazılarım, öğrenci velileri ve okuyucular için büyük şeyler olduğu fark edince yayınlanmış ve yayınlanmamış bütün yazılarımı kitap haline getirmeyi düşündüm.
Bu gaye ile öğrenci ve öğrenci velilerinin dertleriyle dertlenerek âcizane bir kul olarak insanlara faydalı olması açısından bir eserleri ortaya çıkarmaya çalıştık. Paylaşmak adına yazdığımız bu iki eser belki bir Müslüman kardeşimizin çocuk ve kişisel eğitiminde bir eksikliğini giderip onlara yardımcı olur düşüncesiyle yola çıktık.
Bunun sonucunda da çocuk eğitimi ve kişisel gelişim ağırlık iki kitap çalışmamız oldu. Bu çalışmalarımızdaki konuları ayet ve hadislerle de destekledik. Yani kitaptaki eğitim konularını psikolojik ve dini boyutuyla ele aldık.
Birinci çalışmamız olan “Çocukların Okul ve Toplum Başarısını Artırmada Aileye Düşen Görevler” kitabı; okul başarısı, sınavlara hazırlık, çocuk eğitimi, gelişlim dönemleri, davranış ve uyum problemleri adı altında 100 sayfa 5 bölümden oluşmaktadır.
 İkinci çalışmamızı ise “Müslüman’ın Yaşam Psikolojisi Nasıl Olmalı?” kitap ise yaklaşık 80 sayfadan oluşmaktadır.
Bu vesile yaptığım bu çalışmaları sadakayı cariye niyetiyle hiç bir ücret almada sırf Allah rızası için basım, dağıtım ve gelirini (İslam’a ve eğitime hizmet amacıyla kurulmuş) bir vakıf veya bir derneğe bağışlamayı düşünüyorum.  Çalışmalarımı basmayı düşünen vakıf ve dernek olursa çalışmamı inceleyebilirler. Bunun için 05358849534 telefonla ya da [email protected], [email protected]  adreslerinden iletişime geçebilirler.
Sonuç olarak hiçbir ücret almadan sırf Allah rızası için yazdığım yazılarda olduğu gibi kitap çalışmamda da hiçbir ücret almayı düşünmüyorum. Amacım sadece üzerimde emeği olanlara vefa borcumu ödeyebilmek ve Peygamber Efendimiz (s.a.v): “Sizin en hayırlınız insanlara en çok faydası olandır” hadisine nail olabilmektir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.