Recent Comments

Torna malı platin yüzünden bebeğini kaybetti

Konya'da tıbbi cihaz alımında usulsüzlük nedeniyle mağdur olduğunu öne süren bir kadın, trafik kazası sonrası sol ayağı kırıldığını, SÜ Meram Tıp Fakültesinde yapılan tedavi sonrası hem sağlığını hem de o zaman 2 aylık hamile olduğu ve bebeğini aldırmak zorunda kaldığını iddia etti.

Bozkır ilçesinde yaşayan Esma Bayrak (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılının Kasım ayında geçirdiği trafik kazası sonrası yaralandığını söyledi.
Bozkır Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiğini belirten Bayrak, “Sol ayağımda kırık olduğu belirlendi. Ayağıma platin takıldı. Ameliyattan üç ay sonra ayağımdaki ağrı ve şişlik nedeniyle tekrar Prof. Dr. Uğur Y'ye müracaat ettik” dedi.

“İDDİALAR DOĞRU ÇIKARSA DAVA AÇACAĞIM”

Çekilen röntgen sonrası ikinci kez ameliyat olması gerektiğini öğrendiklerini anlatan Bayrak, şunları kaydetti:
“O zaman iki aylık hamile olduğum için doğumunun ameliyat sonrasında kendimi çok yıpratacağını ve ayağımın platinli olacağından dolayı doğumun zor olacağını öğrendik. Bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. İkinci ameliyatta çıkan parçalar daha sonra öğrendiğime göre polis tarafından incelenmek üzere alınmış. Ayağıma tekrar platin takıldı. Halen koltuk değnekleriyle ayakta durabiliyorum. Gerçekten kaza sonrası çok yıprandım. İkinci çocuğuma kavuşacaktım ama bu olay sonucunda çocuğumu aldırdım. Eğer hukuki süreçte iddialar doğru çıkarsa maddi ve manevi tazminat davası açacağım.”
SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde hastalara takılan ortopedi cihazlarının uluslararası standartlara uygun olmadığı, gerçeklerinin yerine fason cihazlar kullanıldığı iddiaları üzerine iki gün önce Konya merkezli 3 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda aralarında medikal firma yetkilileri ve çalışanlarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. SÜ Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Y'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Tıbbi cihazların, Konya'daki bir tornacıda elden geçirildiği iddia edilmişti. A.A
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.