Recent Comments

YAŞI UZUN OLSUN

Yeni doğan bebeklere “yaşı uzun olsun, ömrü hayırlı olsun” denir. Bende yeni dergimize bu duayı ediyorum. Evet dostlar, nihayet uzun çabalar sonucu “ELİT BOZKIR” adlı dergimiz piyasaya çıktı. Konya Bozkırlılar İlim Kültür ve Yardımlaşma derneğimiz tarafından hazırlanan ve yazı işleri sorumluluğunu üstlendiğim, dergimiz doğdu.

Dergimizin amacı, ilçemizin daha iyi tanıtılması, tanıyanlar tarafından da daha çok sevilmesini sağlamak. Üç bin adet basılan dergimiz sadece Bozkır içinde dağıtılmayacak, dergimiz başta Konya olmak üzere çeşitli illerde ve ilçelerde, tanıtım amacıyla dağıtılacaktır. Dergimizin Bozkır’lılar kadar Bozkır’lı olmayanlar tarafından da okunmasını sağlamak amacındayız. Çünkü amaç tanıtım ve ilçemizin güzelliklerinin bilinmesi. Adı gibi olmayan, yemyeşil doğasıyla bir inciyi andıran ilçemizin, dışarıda da tanınması ve bilinmesini istiyoruz.

Dergimizin daha fazla kesimlerce ilgi odağı olması ve hakkıyla okunması için, sadece ilçemizle ilgili haberlere değil, çeşitli konulara da yer verdik. Bu haliyle dergimiz sadece Bozkır’ı ilgilendiren, Bozkır’lıyı ilgilendiren değil, geniş bir kesime hitap eden bir içeriğe kavuştu. Bu haliylede Konya’nın ikinci büyük dergisi olmaya aday oldu.

Bu tür kültürel ve sosyal olaylara burun kıvıranlar olabilir, ama unutmamak gerekir ki herkes internete girip ilçemizle ilgili bilgi alamayabilir. Ama dergi eline geçtiğinde hiç olmazsa şöyle bir karıştırıp, ilçemizle ilgili bilgi sahibi olup, ön yargılarından kurtulabilecek. Bu sebeble geniş bir kitleyi hedefledik.

İkinci sayımızda, nasip olursa ilerleyen sayılarımızda daha farklı ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Yıllar sonra bile evimizde saklayabileceğimiz bir doküman olması açısından gerçektende önemli bir işe imza atığımızı düşünüyoruz. İlerleyen sayılarımızda eleştirileriniz olursa dikkate alacağımızdan emin olabilirsiniz.

Elit Bozkır’ın doğmasına katkı sağlayan tüm değerli dostlara, özellikle Burhan Yılmaz hocamıza yeniden teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

NOT: Dergimizi Konyada Rampalı çarşı 5 .katta bulunan derneğimizden, Bozkır’da benden, İstanbul’da ise Bozkırlılar derneğinden temin edebilirsiniz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.