Recent Comments

HER ŞEYE RAĞMEN

Büyük düşünenlerin başı her zaman küçük düşünenlerle derde girmiştir. En azından onların dedikodu ve yıldırma politikalarından dolayı geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Tarihimiz bu tür vakaalarla doluyken, yinede ders almayız ve büyük düşünen insanlarla dalga geçer “olabilirmi acaba?” demeyiz. Bir şans vermeyi düşünmez, en kolay olanı seçer, “deli” der geçeriz.
Bozkır’ımızın büyük sorunlarından biriside bu aslında.. Büyük düşünebilen bir avuç insanı “olabilirmi acaba?” demeden işin en başında yıldırır, yorar ve pes ettirinceye kadar uğraşırız. Sanmayın ki bunu hepimiz bilerek yaparız. Aslında sorunda buradadır. Ufku geniş ve ileriyi görebilen, büyük düşünen insanları küçük dünyamızda ve dar ufkumuzla anlamakta güçlük çektiğimizden, kendi ön yargılarımızla yargılayıp, farkında olmadan yollarını tıkarız.
Bu yol tıkamaların sonucunda, bu insanlarda bir şekilde geri çekilirler ve çekilmişlerdirde. Güzel bir çalışmanın sonunda bir çok kişiden “biz zamanında bunu düşünmüştük ama şartlar elvermedi ve kimse bize destek olmadı” diye yakınmalar duyarım. Burada ki ince nokta, bir işe kalkışıyorsan çelik gibi sağlam sinirlerinizin olmasıdır.
Malum bizim memlekette herkes her işten anlar ve uzmandır. Ben olsaydım diye başlayan cümlelerin sonu gelmez. Hasta varsa hepimiz doktor, inşaatın başında hepimiz mühendis kesiliriz. İşi yapana saygı duymak yerine, ben olsaydım demek ve eleştirmek daha kolay gelir. “Haydi sen yap” dediğinizde ise kimseden ses çıkmaz.
Bu tür vakaalar sanmayın ki sadece bizim ilçemize hastır. Her yerde ve dönemde bu tür olaylara rastlanır. Önemli olan, kafanıza koydugunuz projenize inanıyorsanız, kimseye kulak asmadan bildiğiniz yolda devam ederek, hayata geçirmeye çalışmaktır.
Şehitlik anıtı için başlattığımız çalışmalarda da aynı durumlarla karşı karşıyayız.”boşverin, uğraşmayın, destek bulamazsınız, boşuna kürek çekersiniz” diyenlerin yanında çok şükür ki “siz bir yola çıkın bakalım, bizde elimizden geleni yaparız” diyenlerde var.
Umutsuz değiliz, aksine bu gün olmasa bile yarın mutlaka şehitlerimiz için bu abideyi dikeceğiz. Biz sizlerin sayesinde umudumuzu yitirmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok yakında şehitlik abidemizle ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.
Büyük hayaller kurup büyük işler başarmak için yoldayız. “Küçük olsun benim olsun” fikrine karşı savaş açmış, ilçemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Herşeye rağmen…
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.