Recent Comments

Tarıma sulama desteği

Konya İl Genel Meclisi, Ekim ayının 4. birleşiminde sulamayı görüştü. 

Konya İl Genel Meclisi 2010 yılı Ekim ayı toplantılarının 4. birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda sulama ve sulama sistemleri ele alındı. Yoklama ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, üyelerden kombine bilet alarak Konyaspor’a destek olmalarını istedi. Geçen sezon Spor Toto Süper Lige çıkan Konyaspor’un başarılarına katkıda bulunmak için desteğin şart olduğunu vurgulayan Selvi, Meclis üyelerinin desteğinin sporcuların moral ve motivasyonu bakımından önemli olduğunu kaydetti. Daha sonra Emlak ve İştirakler Daire Başkanı Mustafa Kömür, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Halil İbrahim Yüce ve Mali Hizmetler Daire Başkanı Yaşar Güngör, birimlerinin 3’er aylık çalışmalarıyla ilgili İl Genel Meclisi üyelerini bilgilendirdi.

Üyelerin açıklamalarla ilgili sorularını da cevaplayan başkanlar, yatırımlara hız verileceği yönünde mesaj verdi. Daire başkanlarının sunumlarının ardından Tarım Komisyonu ile Altyapı Yatırımları Komisyonu’nun Eylül ayı çalışmalarından oluşan raporlar okundu. Tarım Komisyonu Başkanı Doğan Çiftkat, Akşehir, Akören, Bozkır, Doğanhisar, Hadim, Taşkent, Güneysınır, Meram, Ilgın ve Yunak ilçelerindeki kapalı sistem damlama sulama ve Yenice Göleti’nin kapalı sulama sistemi dahilinde kullanılabilmesi için gövdesinin yükseltilmesi, yüksek sistem asma aparatı yapılması talebi, bazı beldelerde organik tarım ve organik hayvancılık yapılması amacıyla arazi kiralanmasına yönelik çalışmalarına ait bilgi verdi. Çiftkat çalışmalarla ilgili Meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdıktan sonra rapor üyelerin oyuna sunuldu. Tarım Komisyonu’nun raporları oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra kürsüye Altyapı Yatırımları Komisyonu Başkanı Mehmet Tüfekçioğlu geldi. Tüfekçioğlu da Çumra, Hadim, Meram, Sarayönü ve Yunak ilçelerindeki içme suyu deposu yapımı, bakım ve onarımı, içme suyu boru ihtiyacı, içme suyu hattı yapılması, su kuyusunun mevcut isale hattına aktarılmasına ilişkin gözlemlerini komisyon raporunda aktardı. Tüfekçioğlu’nun üyelerden gelen sorulara cevap vermesinin ardından Altyapı Komisyonu’nun raporu üyelerin oy birliğiyle kabul edildi. Kaynak:Memleket
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.