Recent Comments

2 VEKİL 1,5 AMBULANS

Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen bir trafik kazası ile ilgili yaptığımız haberde geçen ‘’  olay yerine ambulansın geç gelmesi’’ cümlesinden sonra web sitemizde ki habere yazılan bir yorumda Bozkırda sadece 3 adet ambulans olduğu ve bir tanesinin arızalı olması diğerinin de başka bir vakada olmasından dolayı geç kalındığı bilgisi verilmesi üzere yaptığımız araştırmada Bozkırın Allah’a emanet olduğu ortaya çıktı.
Bozkır Devlet Hastanesi bünyesinde (112 de dâhil) 3 adet ambulans olduğu fakat 112 AMBULANSININ SERVİSDE TAMİR İÇİN BEKLEDİĞİ VE SÜREKLİ ARIZA VERMESİNDEN DOLAYI YARI DONANIMLI OLAN YEDEK NAKİL AMBULANSA AKTARARAK VAKALARA GEÇ KALINABİLDİĞİ . Geriye kalan ambulansın ise yarı donanımlı olması nedeni ile çok sağlıklı olmadığı KONYA İLİNDE HER YIL AMBULANSLAR YENİLENMEKTE İKEN TAŞRALARIN BU HİZMETTEN MAHRUM olduğu bilgisi edinildi.
TBMM’de ilçemizi temsil görevi ve ilçemizin bürokratik işlemlerinin takibi için görevlendirdiğimiz İktidar ve muhalefette iki milletvekilimizin olmasına rağmen yarım bir ambulansa mahkûm bırakılmasını okuyucularımızın takdirine sunarız.
Aile hekimliği uygulaması gereği Kasaba ve köylerde ki hasta nakil ambulansların da merkeze istirahata!! çekilmesinden dolayı 10 belediye 38 köy ve ilçe merkezine sadece 3 ambulansın yeterli gelmeyeceği aşikardır. Bozkır coğrafyası dağlık bir coğrafya olması ve kışların sert geçmesi nedeni ile Güney Doğu Anadolu’dan farkızdır. Yurdumuzun her bölgesine eşit hizmet sunulması gerekmez mi?

Sivil toplum örgütlerimize, bürokratlarımıza ve sayın vekillerimize bu konunun ivedilikle çözümlenmesi için gerekli temaslara geçmesini rica ediyorum
Sırıstat Haber Merkezi : Hüseyin Dumru
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.