Recent Comments

Bozkır’lılar ve Dış Ticaret

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi,Bozkırlılar Derneğimiz,Bozkırlılar Vakfımızın ortaklaşa düzenlemiş olduğu:

“Dış Ticaretimizin Dünü,Bugünü ve Geleceği”

konulu panelden yansımalar.

Güzide bir mekan,Güzide bir katılım,bir o kadar Güzide sunumlarla,Güzide zaman dilimlerini yaşadık,güneşli bir Pazar gününde,Bozkır’dan ıraklarda,Bozkır’ımıza gittik,geldik,ne kadar ayak izleri bırakabildik?

Ali Ulvi Ülker’in sunumu ile panel akışı:

-Açılış,Mustafa Kemal Atatürk,Silah arkadaşları ve Şehitlerimiz için saygı duruşu,İstiklal Marşının okunuşu;

-Araştırmacı yazar Ali Ulvi Ülker,ezelden-ebede “Bozkır” konulu sunumunda,Gönüllerimizin Başkent’i Bozkır’ımızı bir kez daha gönüllerimize nakş etti.

-İstanbul Bozkırlılar Dernek başkanı Ahmet Ayyıldız’ın hoş geldiniz,selamlama konuşması,

“Dış Ticaretimizin Dünü,Bugünü ve Geleceği”

T.C Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Ziya Altunyaldız,Bozkır ağırlıklı dış ticaretde gelinen konumla ilgili sunumunda:

-Öncelik olarak sivil toplum kuruluşu Vakıf ve Derneklerimizin sosyal projelerde başarıları,gurbet ve Bozkır’daki insanlarımıza hizmetleri konusun oldukça iyi bir noktada olduğumuz tesbitinde bulundu.

-Küreselleşen,adeta köyleşen bir dünyada,Bozkır’lı iş adamları,ihracatımız,neyi,niçin,nasıl yapmalıyız,ortaklıklardan,bireysel dış ticaret anlayışını,dünyanın kullandığı usullere adepte olmağa dikkat çekti.

-Bozkırlılar olarak en büyük eksiğimiz “birlikte iş,ticareti,dünya ölçeğinde,ses getirecek” çalışmalara uzak olmamız,üretim,pazar,pazarlama,tedarikçi,danışman kuruluşları bağlamında ticaretimize yeni bir yön vermemiz gereği.

-Ve.. Kendisinin daima aranıp,rahatsız edilmesi,bu tür ve daha geniş buluşmaların sürekli hale getirilmesi dileğiyle sunumunu tamamladı.

-Konyalılar Vakfı başkanı Oktay Özaydın;vakıf ve dernek yönetimlerinin yaş ortalamasının 65’in üzerinde olduğu,dolayısla gençlerimizin bu alanlara kaydırlmasını,yapımı devam eden “İstanbul Konyalılar Kültür Merkezi’nin”tamamlanıp hizmete alınması konusunda gayretli ve duyarlı olunmasını paylaştı.

-Bozkırlılar Vakfı  başkan yardımcısı ve Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği başkanı Mustafa Imık,özellikle vakıf hizmetleri ağırlıklı  sunumunda,vakfımızın en büyük sivil toplum kurumu olduğunu,hizmetlerinin artarak devam ettiğini,edeceğini belirtdi.

-Bozkır Belediye başkanı Mustafa Uyar,Bozkır’ın sorunlarını,çözümsüzlüğünü,nasıl çözüleceğini,kısıtlı imkanları,kabahatin kimde olduğunu,doğrusu kendisininde bilemediğini,benzer bir PANELin Bozkır’da düzenlenmesinin sözünü verdiğini,iş kuracak iş adamlarına,yol,su,elektrik için tam desdek verdiğini paylaştı.

-Milletvekillerimiz,Hüsnü Tuna ve Mustafa Kalaycı yoğun proğramları gereği aramızda olamadıklarını,selam mesajlarını ilettiler.

-Avukat Mustafa Göksu,”Patent” konusunda katılımcılara verimli bilgiler sundular.

-Av.Erhan Kayhan Selek,Av.Koray Ünsal ve Av.Onur Gülergün,”Yurtiçi ve Yurtdışı Ticaret Hukuku” ile ilgili soru-cevaplı bir sunum gerçekleştirdiler.

-İstanbul Kırtasiyeciler Oda başkanı Yavuz Tekçe,iş dalıyla ilgili konuları paylaştı.

-Bozkır A.Ş’nin mimarı  Halil  Yumaktaş,projelerini,gerçekleştirme yöntemlerini,Bozkır’a katacağı artı değerleri kapsamlı bir sunumla anlattı,iş adamlarımızı duyarlı olmaya davet ettiler.

Bu kadar yoğun,bir o kadar bilgi-duygu yüklü  proğramla manen yeni hasletlere gark olan ruhumuz,gönlümüz,“etli-nohutlu-tavuklu pilav-ayran”ikramıyla hayat buldu bedenimiz.

Bu ruh ve bedenle yeni organizelerde buluşmak dileğiyle.

Katkı ve katılımı olanlara şükranlarımla.

Ali Rıza Özaslan
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.