Recent Comments

Ak Parti Milletvekilleri Bozkır'da İncelemelerde Bulundu

Sel felaketiyle sarsılan Konya'nın Bozkır ilçesinde incelemelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekilleri, daha önce zarar gören iş yeri ve konutlar için 225 bin TL gönderildiğini hatırlatarak, ek olarak 200 bin TL'nin daha Konya Valiliği hesabına gönderildiğini açıkladı.

 

Sel felaketiyle sarsılan Konya'nın Bozkır ilçesinde incelemelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekilleri, daha önce zarar gören iş yeri ve konutlar için 225 bin TL gönderildiğini hatırlatarak, ek olarak 200 bin TL'nin daha Konya Valiliği hesabına gönderildiğini açıkladı. Böylece Bozkır'a gönderilen yardım parası 425 bin TL'ye çıkmış oldu.


11 ve 12 Aralık'taki aşırı yağış sonucu Çarşamba çayının taşması üzerine, Konya'nın Bozkır ilçesi ve Dere, Sorkun, Çağlayan beldelerinde birçok konut, iş yeri ve ekili arazi zarar görmüştü. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da inceleme yaptığı Bozkır'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Ali Öztürk ile AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Bozkır Koordinatörü Mehmet Ali Algül; ilçede selden zarar gören ev ve iş yerlerinin son durumunu AK Parti Bozkır İlçe Başkanı Mehmet Demirel'den öğrendi. Selzedeleri ziyaret ederek ev ve iş yerlerinin son durumunu soran vekiller, yapılan yardımların tam olarak yerine ulaşması ve eksikliklerin giderilmesi için Bozkır'da olduklarını belirterek, vatandaşa müjdeli bir de haber verdi.
İnceleme sonrası açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna; "Bozkır ilçesine bağlı Dere, Sorkun ve Çağlayan beldeleri ile merkezdeki bazı yerlerin afete uğraması sonrası Konya Valiliği, hasar tespit raporunu tamamlayarak yetkili mercilere sundu. Bunun üzerine Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığı, 78 bin 856 TL'si 59 konut, 146 bin 144 TL'si de iş yeri olmak üzere 225 bin TL ödenek gönderdi. Bu ödeneğe ek olarak 200 bin TL daha Konya Valiliği'nin hesabına gönderildi. Bu para da en kısa zamanda gerekli alt yapı zararlarının karşılanması için kullanılacak" dedi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.