Recent Comments

BOZKIR SEL'E TESLİM


Geçtiğimiz hafta İlçemiz içinden geçen, ilçemize can veren, insanımıza neşe kaynağı olan Çarşamba Çayının su seviyesinin yükselmesi ile Bozkırda birçok sayıdaki ev ve iş yerlerini su bastı

Geçen hafta sonu başlayan kar yağışı ilçe merkezinde 30 cm iken yaylalarda 100 cm ve üzerinde kar kalınlığı oluştu.

Kar yağışının ardından başlayan sağanak yağış yer yer şiddetini artırarak gün boyunca devam etti.


Salı günü boyunca yağan yağmur ile birlikte eriyen kar suları Çarşamba çayının normal yüksekliği olan 20-40 cm yüksekliğinin 3-4 metreye kadar hızlı bir şekilde yükseldiğini fark eden Belediye ve Kaymakamlık tarafından kriz masası oluşturularak belediye anons sistemi ile vatandaşları tedbirli olması konusunda uyardı. Belediye ekipleri kendisine müracaat eden şahıslara kum dağıttı.

Çevre ilçelerden ve DSİ den gelen iş makineleri ile tedbirlere hızlandırıldı fakat su seviyesinin öngörülenden hızlı ve çok yükselmesi girişilen çabaların yetersiz bıraktı. ilçe merkez boğaz mevkiinde ve Çökelez deresinin etrafında ki ev ve iş yerlerinin nerdeyse tamamını su altında kalırken Sorkun ve Dere Kasabasında ki dere kenarındaki evleri de su bastı. Dere Kasabasında bir köprü selden dolayı yıkıldı. Ve Selçuklulardan kalma kemerli köprü büyük hasar gördü. Su seviyesi yükselmeden riskli görülen evler emniyet güçlerince boşaltıldığı için can kaybı olmaması teselli verici oldu.



Yağışla yükselen su seviyesi Sorkun Dere yolunu trafiğe kapanmasına neden olurken Karacahisar ile Fart köyleri arasındaki bahçe ve tarlalar su altında kaldı.










Gecenin ilerleyen saatlerinde ilçemize afeti yerinde tespit etmek için gelen sayın Konya Valisi Aydın Nezih Doğan incelemelerde bulunarak ‘’ devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ve yaraların en kısa zamanda sarılacağını bilgisini verdikten sonra Dere ve sorkun kasabalarını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Gece saat 02:00 sularında yağışın durması ile birlikte su seviyesi sabaha kadar öngörülen seviyeye düştü. Afetin boyutuna gösterge ve meydana gelen hasarı balçık içinde bir ilçe merkezi, işyeri ve evlerdi.

Su seviyesinin yükselmesi ile gazete binamızda maalesef aldığımız bütün tedbire rağmen su içinde kaldı ve baskı makinemiz kullanılamaz hale geldi.

Çarşamba günü ise, Konya da hızlı tiren çalışmaları için bulunan Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM ilçemize ‘’ geçmiş olsun ‘’ ziyaretinde bulundu. Ev ve iş yeri su altında kalan vatandaşların sorularını dinleyen ve cevaplayan bakan ‘’şimdi acil yapılması gerekenler yapılıyor, fakat umulmadık olaylar olacaktır, bizim daha uzun vadeli kalıcı tedbirler almamız lazım’’ şeklinde konuştu.
Perşembe günü öğleden sonra su riskli seviyeye ulaşınca çay kenarlarına yeniden kumlarla set oluşturuldu. Çok şükür su korkulan kadar yükselmedi.

Perşembe akşam saatlerinde ise ilçemize geçmiş olsun ziyareti için gelen MHP lideri Devlet BAHÇELİ Belediye başkanını makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgi aldıktan sonra bölgede incelemelerde bulundu.

Hüseyin DUMRU
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.