Recent Comments

Bozkır Kütüphanesi Hizmette ve Acil ihtiyaçları.

Haziran ayında Bozkırda tekrardan Kültür Bakanlığının memur ataması yapmasıyla halk kütüphanesi tekrardan faaliyete geçti.

Bizde bozkır Siristat Haber Merkezi olarak kütüphanemizin faaliyetleri ve sorunlarını tespit edebilmek amacıyla kütüphanemize ziyarete gittik.

Önce kütüphane hakkında genel bir bilgi aldık.

“Kütüphanemiz 2010’nun haziran ayında faaliyete geçti, bir hayli zamandır kapalı idi, ilk önce kütüphanenin içinde kitap düzeni ve arşiv düzenlemesi yapılmış. Ondan sonrada gelen vatandaşlarımıza ve de özelliklede öğrencilerimize daha faydalı hizmet verebilmek için hem üye kaydına başlanmış Hem de kitapları ödünç olarak evlerinde okunması için verilmeye başlanmış,Bizde fırsattan istifade gitmişken üye olduk.Kütüphanemize. Edindiğimiz bilgilere göre şu an itibariyle 500 ü aşkın üye olmuş ve 1000 üzeri kitap okunmak için üyelere verilmiş, Kütüphanemizde üye kayıtlarımız devam etmekte olup üye olmak için sadece TC. Kimlik fotokopisini getirmek gereklidir.

Yapmış olduğumuz gözlemlere göre binanın içinin ve dışının çevre şartlarından dolayı yıprandığını yerinde gördük ve inceledik. Binanın üst katından yağan yağmur ve eriyen karlardan dolayı bir takım suların iç tarafa akarak hem binaya hem de kitaplara zarar verdiğini gördük. Bu çevrede bir takım yenileme yapıldığını duvarların üst cephesinde olukların bozkırlı bir hayır sever tarafından yapıldığını ama yine de çatı kısmının onarılması gerektiğini ve de ısıtma sorununun olduğunu gelen vatandaşların ve de öğrenicilerin kış ortamında sıcak bir okuma salonunda refah bir şekilde bilgi alış verişini yapamadığını gördük. Bozkır kütüphanesinin geleceği için kalorifer tesisatı ve de çatı onarımını yapılması gerekmektedir. Bu işi bozkırlı başka yardım severlerinde yapabileceğini tahmin ediyoruz.

Siristat Haber olarak yerinde yaptığımız incelemelerde eksiklerin aynen tarafımızdan görüldüğü gibi olduğunu resimlerde görebilirsiniz inşallah en kısa zamanda Bozkırımızın bu kütüphanesinin eksikleri giderilir.

Şuan için düşünce aşamasındaki eğitim kompleksi düşüncesinin faaliyete geçmesini beklemeden kullanımda olan Kütüphanemizin acil ortam ihtiyaçlarının giderilmesi bir zorunluluktur.

Sırıstat Haber Merkezi : Yakup ÇETİN & Ramazan Ev





















Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.