Recent Comments

Detseli’den Vali Doğan’a ziyaret

Yazarımız İsmail Detseli Vali Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret etti.


Yoğun gündemi arasında kendisini kabulünden dolayı Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’a teşekkür eden Detseli geçtiğimiz yaz yayınlanan Hatırla Ey Şehir adlı kitabını da imzalayarak Vali’ye takdim etti. Ziyarette kitabının ilk baskısının kısa sürede tükendiğini hatırlatan Detseli, Konya kültürüne yeni eserler kazandırmaya devam edeceğini kaydetti. Vali Doğan da yazarımızı bu kitabından dolayı tebrik ederek “Yazılarınızı takip ediyorum. Konya kültürü ve folklorüne yaptığınız katkılar için ayrıca teşekkür ediyorum. Sizin gibi şehrimizin elli yıllık değişimine tanıklık etmiş isimlerin bu değişimden hareketle izlemlerini, anılarını yazmalarında fayda vardır. Bu paralelde hazırlamış olduğunuz eserlerin kültür dünyamıza ışık tutacağına inanıyorum. Hayırlı olur inşallah” dedi.
“O DÖNEM FETRET DEVRİYDİ”
Ziyarette yazarımızın köyü olan Konya’nın Kapadokyası sayılan tarihi önemi haiz Kilistra hakkında da fikir alış verişinde bulunuldu. Köyünün tarihi hakkında araştırmalar yapan yazarımız, bundan 50-60 yıl kadar önceleri köylerinde 100’ü aşkın medrese mezunu bulunmasına rağmen köy hakkında bir tarihi yazıya veya bilgiye rastlamadığından dolayı eli kalem tutan okumuşlara sitemkar olduğunu belirtince Vali de “İsmail bey, onlar fetret devrine rastladılar. Osmanlılar’ın son dönemleri harplerle geçti. O büyüklerimiz cepheden cepheye koşmaktan bu tür yazılara fırsat bulamadılar. Onlar koşmalar, ağıtlar, destanlar, maniler, tasavvufi şiirler yazdılar diyerek” hüznünü belirtti.
“ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Emekli olan yazarımıza başka bir işle meşgul olup olmadığını soran Vali Doğan, yazarın kültür hizmetinden başka bir iş yapmadığı ve bir engelli çocuğu olduğunu öğrenince konuyu engelli çocukların ailelerine ve çocuklara getirerek “O yavrular için çok şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Selçuklu ilçemizde Fatma Menekşe Özel Eğitim Okulu ve Meram ilçemizde Kozağaç Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Eğitim ve Uygulama Okulu’na ek olarak şimdi Selçuklu ve Karatay ilçelerimizde yeni yapılmakta olan hafif düzeyde zihinsel engelli çocuklarımıza yönelik iş eğitimi okullarının inşaatı hızla yükselmekte. Konya’ya geldiğimden beri özürlülerle ilgili çok şeyler yapılmasına gayret ediyorum. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Her ne kadar engelli çocuk sahibi ailelerimizin yüreklerindeki yangını söndüremiyorsak da en azından daima onların yanında olduğumuzun belirtisi olarak engellilere dönük daha çok hizmetler ve okullar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Kısa süren ziyarette Detseli, Konya’daki verimli çalışmalarından dolayı Vali Doğan’a bir kez daha teşekkür etti.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.