Recent Comments

Çarşamba Çayıda Islah Edilecektir


***Ak Parti Milletvekilleri Kart’a verdikleri cevapta ilçemiz açısından da önemli bir sorunun halledileceği müjdesini verdiler. Milletvekilleri; “DSİ Genel Müdürlüğü ile harekete geçilerek Çarşamba Çayının ıslahı için gerekli inceleme yaptırılmış ve projelendirilmesini müteakip inşaat çalışması başlatılacaktır” dediler.

İlçemizde yaşanan sel baskını sonrasında iktidar ve muhalefet partilerinin
karşılıklı açıklamaları sürüyor. CHP Milletvekili Atilla Kart’ın bölgede oluşan hasarın henüz tespit edilemediğine dair verdiği soru önergesine bugün Ak Partili Hüsnü Tuna, Orhan Erdem ve Ali Öztürk’ten karşılık geldi.
İşte üç vekilin Kart’a cevabı…
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle meclise bir soru önergesi vermişti. İlçemizdeki sel baskını sonrası bölgede oluşan hasarın henüz tespit edilemediğini belirten Kart, Başbakan Erdoğan’a zararın karşılanması yönünde çalışmanın başlatılıp başlatılmadığını sormuştu.

Kart’a cevap Başbakan’dan önce milletvekillerinden geldi. Ak Parti Konya Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Orhan Erdem ve Ali Öztürk imzalı ortak açıklamalarını gazetemiz Bozkır Postasına da gönderdiler. Ak Partili Konya Milletvekilleri açıklamalarında; ilk gün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Ak Parti İl Yöneticilerinin Bozkır’a bizzat giderek Çağlayan, Dere ve Sorkun beldelerinde alınan tedbirlere nezaret ettiklerine vurgu yapıldı.

Hükümetin ertesi gün 225 bin lirayı; 46 bin lirası mesken, 179 bin lirası da iş yeri zarar görenlere ödenmek üzere gönderdiği ve bu paraların dağıtıldığını belirtildi. Açıklamada Milletvekilleri şunları kaydetti: “Aynı günlerde Ak Parti Konya Milletvekilleri Ali Öztürk, Orhan Erdem ve Hüsnü Tuna bölgeye gitmiş, ev ve iş yerleri zarar görenler ziyaret edilmiştir. Altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere Konya Valiliği hesabına 200 bin lira hemen gönderilmiş, tespitlere göre yardımlar gönderilmeye devam etmektedir.”

Ayrıca Ak Parti Milletvekilleri Kart’a verdikleri cevapta ilçemiz açısından da önemli bir sorunun halledileceği müjdesini verdiler. Milletvekilleri; “DSİ Genel Müdürlüğü ile harekete geçilerek Çarşamba Çayının ıslahı için gerekli inceleme yaptırılmış ve projelendirilmesini müteakip inşaat çalışması başlatılacaktır” dediler.

CHP Milletvekili Atila Kart'a cevap veren Ak Partili Üç Konya Milletvekili;“Hükümet ve Ak Parti Konya Milletvekillerinin taşkın olayının başlamasından itibaren her safhasında yöre halkının yanında olmasına karşılık, muhalefet milletvekili Atilla Kart’ın soru önergesi vererek konuyla ilgilenir gözükmesini yadırgadığımızı belirtiyoruz” dediler.

Ak Partili üç Milletvekili yaptıkları açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı: “Afet Bölgesi kapsamına alınma amacı tüm zararların telafi edilmesidir. Hâlbuki Bozkır ve beldelerde gerek şahıs zararları gerekse altyapı zararlarının karşılanması için ihtiyaç duyulan ödenek ayrılmış, mahallinde gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Olay yerine dahi gelmemiş bir kişinin soru önergesi vermesini zoraki gündeme gelme çabası olarak değerlendiriyoruz” şeklinde yorumladılar.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.