Recent Comments

Bozkır Esnafı Feryat Ediyor

Yoğun yağan kar yağışı altında gazetemizi toplu olarak ziyaret eden Bozkır esnafı, ilçemizin sorunları hakkında gazetemize demeç verdiler.

Gün geçtikçe kan kaybeden Bozkı’rımızın sorunlarıyla kimsenin ilgilenmediğini anlatan esnaflar; “İlçemiz her yıl daha çok kan kaybe-diyor, işsizlik hat safhada, köylerimizde genç bulmak imkansız-lıklaştığı gibi ilçe merkezinde bile genç nüfus neredeyse yok olmak üzere... İşsizlik sebebiyle gençler ilçemizi terk etmek zorunda kalıyorlar. Yeni iş imkânları yaratılmadığı gibi, ilçemizde bulunan bazı kurumların da elimizden alınmasıyla nüfusumuz gün geçtikçe azalmaktadır. İlçemizde görev yapan birçok memur, ilçemizde ikamet etmediği için bazı hizmetlerde aksamaktadır” dediler. Bozkır’ın sorunlarıyla derinden ilgilenilme-diğini anlatan esnaflar; “geçen yıl Yüksekokulumuza üç yeni bölüm daha açılacağını duyduk çok sevindik, komşu ilçelerimize fakülteler açılırken bize fakülte verilmemesine ise üzüldük. Ancak zaman içinde gördük ki söz verilen üç bölümde henüz verilmedi. Bu konunun da üzerinde durup, verilen sözlerin tutulması için kimse üzerine gitmedi. Bir kaç kişi kendi gayretleriyle çabalamış olsa da henüz elde edilmiş bir durum yok. Komşu ilçelerimize verilen haklardan biz neden faydala-namıyoruz, bizim suçumuz nedir? Diye sormak istiyoruz” dediler. Siftah etmeden dükkan kapatan arkadaş-larımız var, işsizliğin en büyük sebebi ,nüfusun düşmesi ve istihdam sahasının oluşturul-maması ve bizi yönetenlerin bir araya gelerek, güçlü bir ses verememeleridir. Başka ilçeler bunu başara-biliyorlar da bizim ilçemizde neden bir araya gelinip istek ve taleplerin peşine düşülmüyor. Biz esnaf olarak Ankara’ya gidilmesi gerekiyorsa toplu ses verebilmek amacıyla gideriz, ama ne siyasiler nede sivil toplum örgütlerimizden ne bir talep ne de bir ses çıkıyor. Bozkır bu kadar sahipsiz mi?” dediler.



“Önceki yıllarda zorunlu bölge olması sebebiyle, ilçemizde okullarımızda neredeyse öğretmen fazlası varken, bu imkânımızın da iptal edilmesiyle ilçemiz Milli Eğitimi de çaresizlikten, okulları vekil öğretmenlere emanet etmek zorunda kaldı. Bu bile ilçemizde ciddi bir istihdam kaybına sebep oldu, çocukla-rımızın eğitimine mi üzülelim, işsizliğe mi üzülelim, şaşırdık. Kimse Bozkırlı halin nedir demiyor, sözler vaatler veriliyor, ama hiç birisi yerine gelmiyor. Siyasilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızda bu vaatlerin peşini takip etmiyor. Biz Bozkır esnafı olarak, hem siyasi parti temsilcile-rinin hem sivil toplum kuruluşları-mızın bir araya gelerek, bu kötü gidişata dur demenin bir çaresini aramalarını ve ortak bir noktada birleşerek, ölmek üzere olan ilçemizi eski ve canlı günlerine geri döndürmelerini istiyoruz. Yoksa bir kaç yıla kadar ilçemiz köye dönüşecek” dediler.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.