Recent Comments

AYGIR GEDİĞİ YOLUNUN ASFALTLANMASI

AYGIR GEDİĞİ YOLUNUN   ASFALTLANMASI

Haftasonu Konyanın bir birinden değerli fotoğraf sanatçılarına Bozkır Yaylalarını gezdirmeyi tanıtmayı hedeflemiştik
Havalar kapalı ve yağmurlu olunca ben şimdi kara kara düşünüyorum. Güneşli bir hava olmazsa ben bu konukları Aygır Gediğine, Yaylalarımıza nasıl götürüm? Yayla yolları perişan taşlı kayalı, ala çamurlu kaygan bir zemin halinde bütün yollar. Keşke Antalyalı olsaydık.
Antalya ya bağlı yaylaların nerdeyse tamamının yolları asfalt. Bizim ise daha köylerimiz yeni asfalta kavuşuyor. Ve hatta hala asfaltsız köy yolu var galiba Bozkırda.  Acaba Antalya Turizm kenti olduğu  için mi? Bence değil. Çünkü bu yaylalar Turistik yayla değil. Çoğu hayvancılık ile geçinen insanlardan oluşan ve bazı zenginlerin serinlemek için mesken tuttuğu yerler. Bir çoğunda ağaç dahi yoktur.Bazı yaylalarda şahısların evinin önüne kadar asfalt olduğunu görmeniz mümkündür.
Biraz araştırdım. Bu yolların yapımı bakımı vs kim hangi kurum sorumlu diye. İl Özel İdare Müdürlükleri yetki ve sorumluluğunda imiş bu bölgeler.
Devlet mi kayırıyor acaba Antalya’yı da ıssız dağlara evlerin önüne kadar asfalt dökülürken Bozkırın en güzide yaylaları olan Sarıot Dikilitaş yaylaları ve bir doğa harikası olan AYGIR Gediğine asfaltı çok görüyorlar. Antalya turizm bölgesi ise Konya da Türkiyenin tahıl ambarı, büyüyen teknoloji kenti. Yoksa Konya İl özel idare Bozkırı sevmiyor mu?

Hükümetimiz vatandaşa hizmet için çift taraflı yollar yaparken bu bölgelere asfaltı kim çok görüyor? Devlet mi? Hükümet mi? Vali mi? Kaymakam mı belediye başkanı mı?
Araştırdım dedim ya . Güya geçen yıl bu bahsettiğimiz yollar( K. İ.Ö. ) Konya il Özel İdaresince plana dahil edilmiş ve 2010 yılında olmaz sa 2011 yılında bu yollar asfaltlanacakmış… K. İ.Ö. 2011 yılı planında bu bölgelerin adı dahi geçmiyor.
Ama biz devletimizden asla umudumuzu kesmeyiz, Devletimize küsmeyiz sırtımızı dönmeyiz.Bozkır ilçesi devletinin bekası için bir neslini Çanakkale de gömmüş bir ilçedir.Devletine sadık, saygılı bir çok başarılı insan, asker, polis, siyasatçi, doktor, eğitimci ve bürokrat  yetiştirmiş bir ilçedir. Bizde bu güvenle il özel idaremizden bir daha rica ettik bu yolların asfaltlanmasını.

Tabi herkes gücünün yettiği kadar mücadele veriyor memleketi için. Bizde öyle yaptık Ve dernek olarak Aygır Gediği yolunun 2,5 kilometre toprak yolunun asfaltlanması talebinde bulunduk K. İ.Ö.  den .

İşte dilekçemiz.

KONYA İL ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜNE
Sayı: 2011-                                                                                                                                    15-05-2011

KONU: Bozkır İlçesi Karacahisar Köyü sınırlarında Aygır Gediği  mevkisine asfalt yol talebi.


         İlçemiz sınırlarında bulunan ve özellikle bahar aylarında Toroslar da ki karların erimesine müteakip coşan ’’ Aygır Gediği ‘’  ‘’Su Çıktığı’’ adlarıyla anılan bölgeye ilçemiz,  komşu, ilçeler ve Türkiyenin dört biryanından bu tabiat zenginliğini görmek için ziyaretçiler gelmektedir. Söz konusu noktaya ulaşım şu anda kaba toprak bir zemin üzerinde sağlanmaktadır.
Bölgenin ziyaret edilme sıklığı bahar aylarında en yüksek seviyede olmaktadır. Bu nedenle asfalt olmayan bu yollar bahar aylarında ki yağışlar ile kullanılamaz hale gelmekte ve yurdumuzun çeşitli yörelerinden gelen ziyaretçiler bölgeye ulaşımda sıkıntı yaşamaktadır.
      İlçemizin göz bebeği ve bölgemizin eşsiz tabiat varlıklarından birisi olan Aygır Gediğinin turizme açılması için ulaşım sorunu olmaması gerektiği kanaatindeyiz.
Yaptığımız araştırmalarda İl Genel Meclisine meclis üyeleri Hayri AK ve İbrahim GÜN tarafından yapılan talep doğrultusunda söz konusu bölgenin 2010 yılında asfaltlama programına alındığı fakat kurumunuz web sayfasında yayınlamış olduğunuz  ‘’ Yatırım Programı’’nda olmadığı bilgisine ulaştık.
Herhangi bir büyük istihdam sağlayan kamu veya özel işletmesi olmayan,  kendi topraklarında çıkan sudan en az yararlanan,  yıllar yılı kendi haline bırakılmış, kendi yağıyla kavrulan ilçemizin doğal ve tarihi dokuların Turizme açılmasının ilçe ekonomisine bir nebze de olsa katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.
Saydığımız bu kültürel ve ekonomik nedenler dolayısı ile söz konusu yolun asfaltlama çalışmalarının 2011 yılı içerisinde tamamlanarak kamunun kullanımına sağlanması için gereğini arz ederim.
Hüseyin DUMRU
Dernek Bşk. Yrd

Ben inanıyorum bki biz devletimize sırt dönmediğimiz gibi devletimiz de bize sırt dönmeyecek bize 2,5 kilometre yolun asfaltını çok görmeyecektir. Kamuoyuna saygılarımızla…




Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.